Çinli sanıp Koreli turiste saldırdılar

İstanbul Ülkü Ocakları’nın Sultanahmet’te düzenlediği Çin protestosunda, göstericiler, Güney Koreli bir turisti Çin vatandaşı zannedip darp etmeye kalkıştı. Doğu Türkistan’da yaşanan olayları protesto etmek isteyen İstanbul Ülkü...

04 Temmuz 2015 Cumartesi 18:31
Çinli sanıp Koreli turiste saldırdılar
İstanbul Ülkü Ocakları’nın Sultanahmet’te düzenlediği Çin protestosunda, göstericiler, Güney Koreli bir turisti Çin vatandaşı zannedip darp etmeye kalkıştı.
Doğu Türkistan’da yaşanan olayları protesto etmek isteyen İstanbul Ülkü Ocakları üyesi bir grup, Beyazıt Meydanı’nda toplandı. Yürüyüşe geçen eylemciler, Ayasoyfa Müzesi önünde basın açıklaması yaptı. Konuşmaların yapıldığı sırada iddiaya göre eylemcilerin arasından bir grup, Çin vatandaşı olduğunu zannettikleri Güney Koreli bir turisti darp etti. Yaşanan gerginlik üzerine polis araya girerek grubu engellemeye çalıştı ancak bu kez de tepkiler polise yöneldi.
Göstericilerle polis arasında yaşanan gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü. Polis, biber gazı kullanarak eylemcileri uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan gerginlik uzun süre devam etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<