Cizre’de 3 Okula Molotoflu Saldırı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 okul yüzü maskeli bir grup tarafından molotof kokteylleriyle ateşe verildi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim için açılan okulun kapatılmasını bahane eden YDG-H üyeleri Cudi ve Sur Mahallesinde bulunan...

16 Eylül 2014 Salı 23:06
Cizre’de 3 Okula Molotoflu Saldırı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 okul yüzü maskeli bir grup tarafından molotof kokteylleriyle ateşe verildi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim için açılan okulun kapatılmasını bahane eden YDG-H üyeleri Cudi ve Sur Mahallesinde bulunan Fatih İlk ve Ortaokulu, İstiklal İlkokulu ve İsmail Ebuliz İlkokulu’nu molotof kokteyli atarak ateşe verdi.
İtfaiye ekiplerinin geçişine de izin vermeyen grup YDG-H üyeleri olay yerine gelen polis ekiplerine taş, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis maskeli göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Büyük çapta hasar meydana gelen okullardaki yangın devam ederken, göstericiler ile polis arasındaki gerginlik ara sokaklarda sürüyor. Polis ilçedeki diğer okullara yönelik saldırıya karşı okulların önünde zırhlı araçlarla beklemeye başladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<