Çocuğunun yanında komşusunu öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Bursa’da 12 yıl önce 2 bilezik yüzünden cinayet işleyen sanığa ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan da 12 yıl hapis cezasına verildi.2 Temmuz 2004 tarihinde Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi Sertel çıkmazında meydana gelen...

06 Ekim 2016 Perşembe 10:38
Çocuğunun yanında komşusunu öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Bursa’da 12 yıl önce 2 bilezik yüzünden cinayet işleyen sanığa ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan da 12 yıl hapis cezasına verildi.
2 Temmuz 2004 tarihinde Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi Sertel çıkmazında meydana gelen olayda, iddiaya göre o zaman 28 yaşındaki Havva Öksüzoğlu komşusu Murat Kaya tarafından 8 aylık bebeğinin gözleri önünde boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Talihsiz kadının kolundaki 2 bilezik için cinayeti işleyen Murat Kaya bunları kuyumcuya satıp kayıplara karıştı. Kuyumcunun ifadesi ve şahsın ortadan kaybolması üzerine olayı Murat Kaya’nın gerçekleştirdiği tespit edildi. Olaydan sonra kayıplara karışan Murat Kaya sahte kimlikle kendisine yeni bir hayat kurdu. Dosya ise faili firar olarak tozlu raflara kaldırıldı. Cinayet Masası dedektifleri, eski olayla alakalı dosyayı yeniden açıp, Murat Kaya’nın akrabalarına ulaşıldı. Şahsın Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde elektrikçilik yaptığı belirleyen ekipler, kendisine sahte kimlikle yeni bir hayat kuran Murat Kaya’yı gözaltına aldı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Kaya tutuklandı.
"Kaçma taraftarı olmadığımız için aramızda tartışma çıktı"
Hakkında düzenlenen, ’kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ’yağma’ suçundan da 10 ila 15 yıl arasında hapis cezası istenilen sanık son kez hakim karşısına çıktı. Kaya, daha önceki ifadesinde öldürdüğü Havva Öksüzoğlu ile komşu olduklarını, ailece görüştüklerini, daha sonrasında ise aralarında yakınlaşma olduğunu dile getirerek, "Havva Öksüzoğlu ile komşuyduk. Birbirimize gelip gidiyorduk. Kocası yaşlı olduğu için beni sevdiğini söyledi. Bende ona ilgi duymaya başladım. Bu ilgiden sonra bana sürekli kaçalım diyordu. Ben bu teklifi kabul etmedim. Olay günü evine gittim. Çocuğu uyuyordu. Yine kaçma teklifinde bulundu. Ekonomik durumumun iyi olmadığını söyledim ve kaçma taraftarı olmadım. Bu yüzden tartışmaya başladık. Masanın üzerinde bulunan bıçağı elime alıp önce onu bıçakladım, sonrada iple boğdum. Masanın üzerinde 2 tane bilezik duruyordu. Onları alarak kaçtım. Bilezikleri komşularım sattı. Bu olayın ardından şehirden uzaklaştım. Farklı farklı illerde yaşadım. Suçu kabul ediyorum” dedi.
Ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi
Kaya’nın son sözünde tahliyesini istemesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından karar açıklayan mahkeme heyeti, sanığa ’kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ’yağma’ suçundan da 12 yıl hapis cezası verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<