Diyarbakır’da Iki Okula Eş Zamanlı Saldırı!

Diyarbakır’da iki ilkokula yüzü maskeli kişiler tarafından el yapımı ve tahrip gücü yüksek ses bombası atıldı. Saldırıda okullarda maddi hasar meydana geldi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi, Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Hakkari’nin...

19 Eylül 2014 Cuma 09:14
Diyarbakır’da Iki Okula Eş Zamanlı Saldırı!
Diyarbakır’da iki ilkokula yüzü maskeli kişiler tarafından el yapımı ve tahrip gücü yüksek ses bombası atıldı. Saldırıda okullarda maddi hasar meydana geldi.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi, Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Kürtçe öğretim yapacağı ileri sürülen okulların valilik kararıyla mühürlenmesinin ardından tepki olarak bölgede yapılan okul yakma eylemleri sürüyor.
Gece geç saatlerde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 258. sokakta bulunan Vehbi Koç İlkokulu ile 5 Nisan Mahallesi 766 sokakta bulunan Hürriyet İlkokuluna eş zamanlı olarak tahrip gücü yüksek ses bombalı saldırı yapıldı.
Her iki saldırıda okullarda maddi hasar meydana gelirken, saldırıdan sonra okul yöneticileri ve polis olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Saldırıyla ilgili okulların güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, saldırganların yakalanması için soruşturma başlattı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<