banner359

Ege’de Can Pazarı

Ege Denizinde Datça ile Simi adası arasında sığınmacı taşıyan bir tekne battı. İkisi organizatör 82 kişinin bulunduğu teknedeki sığınmacıları kurtarmak için Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri çalışma başlattı. Yasa dışı yollardan...

22 Ağustos 2014 Cuma 12:26
Ege’de Can Pazarı
Ege Denizinde Datça ile Simi adası arasında sığınmacı taşıyan bir tekne battı. İkisi organizatör 82 kişinin bulunduğu teknedeki sığınmacıları kurtarmak için Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri çalışma başlattı.
Yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyenleri taşıyan tekne Datça ile Simi adası arasında bilinmeyen bir nedenle battı. Olayda bir sığınmacı hayatını kaybederken diğerleri deniz ortasında mahsur kaldı. İlk etapta ikisi organizatör, ikisi de ağır yaralı 4 kişi sahil güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkarılırken, cesedi Yunanistan’a doğru sürüklenmekte olan bir sığınmacıyı almak için Yunan Sahil Güvenliği’ne ait bir helikopter ile İzmir’den kalkan bir Türk uçağı çalışma başlattı. Deniz ortasında mahsur kalan 77 sığınmacının Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı bildirildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<