banner359

Hurdacılar safkan İngiliz atlarını çaldı

Kocaeli’de Yükselen Binicilik Kulübü’ne ait olan iki atı çalan hurdacılar, Jandarma tarafından yakalandı. Atların sahibi, çalınan atlardan birinin yarışlara hazırlandığını söyledi. Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Ketenciler...

02 Mart 2015 Pazartesi 15:50
Hurdacılar safkan İngiliz atlarını çaldı
Kocaeli’de Yükselen Binicilik Kulübü’ne ait olan iki atı çalan hurdacılar, Jandarma tarafından yakalandı. Atların sahibi, çalınan atlardan birinin yarışlara hazırlandığını söyledi.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Ketenciler köyünde hurdacılar, Yükselen Binicilik Kulübü’ne ait iki atı çaldı. Dün akşam saatlerinde atları çalan hurdacılar, Kartepe İlçe Jandarma ekiplerinin çalışması sonucunda bugün yakayı ele verdi. Yakalanan hurdacılar bugün adliyeye çıkartılırken, çaldıkları Beybaşkan isimli safkan İngiliz atı ile Tony isimli Pony cinsi atı hurda arabasına bağlamayı planladıkları öğrenildi.
Olay ile ilgili konuyan Yarış Atı Antrenörü Beyza Yatar, “Dün akşamüstü biz atları aşağı salmıştık otlamaları için. Bir pikapla yanaşmışlar aşağı padoğa ve iki safkan İngiliz atımızı bir iple yakalayıp götürmüşler. Biz atları içeriye almak için baktığımızda eksiklerdi. Olmadıklarını fark edince Jandarma’ya haber verdik. Atlarımız zaten çipli. Hepsinde çip var. Ayrıca MOBESE kayıtlarına Jandarma baktı ve yer tespiti yapıldı. O şekilde bulundu. Gerçekten biz gözümüzden sakınırken onların yaptığı bu davranış hiç hoş değil. Biz çok üzüldük. Hepsi bizim çocuğumuzdan öte. O kadar çok sevimli canlılar ki. Yaptıkları açıklamada da ‘Sahipsiz zannedip, alıp gittik’ diyorlar. Yani bu atları sahipsiz zannetmeleri de gerçekten çok zor” dedi.
Çalınan atlardan safkan İngiliz atı olan Beybaşkan’ın 1 buçuk yaşında olduğu ve yarışlara hazırlandığı, Pony cinsi olan 5 yaşındaki Tony’nin ise hamile olduğu ve 1 ay içerisinde doğum yapacağı öğrenildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<