banner359

İstanbul’daki Organize Soygun Kamerada

Beşiktaş’ta yüzlerini kapalı 6 kişi, bir marketten 20 bin lira değerinde malzeme çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Olay, geçtiğimiz günlerde saat 05.00 sıralarında Beşiktaş’ta meydana geldi. İddiaya...

13 Ocak 2015 Salı 20:54
İstanbul’daki Organize Soygun Kamerada
Beşiktaş’ta yüzlerini kapalı 6 kişi, bir marketten 20 bin lira değerinde malzeme çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, geçtiğimiz günlerde saat 05.00 sıralarında Beşiktaş’ta meydana geldi. İddiaya göre, bir marketi gözüne kestiren hırsızlık şebekesi, sabah saatlerinde marketin kapalı olmasını fırsat bilerek soygun planı yaptı. Marketin önüne gelen ve yüzlerini kapüşon ile kapatan 6 hırsız, levye ile marketin kepengini kaldırdı. El birliğiyle kepengi yukarıya kaldıran hırsızlardan 2’si, sürünerek markete girdi. İçeriye giren 2 hırsız, marketin adeta altını üstüne getirdi. Marketin ilk olarak kasasını kontrol eden hırsızlar buradan 6 bin lira parayı çaldı. Ardından kutular ve poşetler yardımıyla marketten yaklaşık 15 bin lira değerinde sigara ve gıda malzemesi çaldı.

TANINMAMAK İÇİN KAMERA AÇISINI DEĞİŞTİRDİLER
Soygun sırasında hırsızlar, marketin 1 kamerasını da başka yöne çevirdi. Daha sonra poşetledikleri ve kartona koydukları malzemeleri marketin çıkış kapısında toplayan hırsızlar, dışarıdaki arkadaşları ile de cep telefon aracılığıyla irtibat kurdu. Dışarıdaki hırsızlarda tekrardan kepengi kaldırarak arkadaşlarının çıkmasını sağladı. Ardından çete üyeleri çaldıkları malzemeleri teker teker marketten çıkarttı. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzleri kapüşon ile kapalı olan hırsızlık şebekesi ilk önce marketin önüne geliyor. Burada bir süre bekleyen şüpheliler, daha sonra marketin kepengine levye ile aralıyor. Çete üyeleri kepengi kaldırdıktan sonra 2 şüpheli sürünerek içeriye giriyor. İçeriye giren hırsızlar önce kasaya gidiyor ve kasadaki paraları çalıyor. Ardından güvenlik kamerasının yönünü değiştiriyor. Kasadaki parayı alan şüpheliler marketteki gıda malzemelerini ve sigaraları da marketin ortasında topluyor ve poşetliyor. Bir süre sonra hırsızlar dışarıdaki arkadaşlarını arayarak kepengi kaldırmalarını istiyor. Tekrardan kepengi kaldıran hırsızlar arkadaşlarının çıkmasını sağlıyor ve poşetledikleri malzemeleri teker teker dışarıya çıkartarak hızlıca uzaklaşıyor.
Esnaf Seyit Us, "Daha önce de 3 yeri soydular. Kepenge levye sokup kaldırdıktan sonra içeriye girmişler. Yaklaşık 10 bin lira değerinde mal çalmışlar. İçeride çikolata ve bisküvi de yemişler" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<