Mahkeme "pyd Ve Ypg Terör örgütüdür" Dedi

Suriye’nin Rojava bölgesindeki çatışmalarda yaralanan ve tedavi için getirildiği Mardin’de YPG’li olduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Saddık’ın yargılandığı davanın gerekçeli kararını açıklayan Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi,...

31 Ekim 2014 Cuma 17:20
Mahkeme
Suriye’nin Rojava bölgesindeki çatışmalarda yaralanan ve tedavi için getirildiği Mardin’de YPG’li olduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Saddık’ın yargılandığı davanın gerekçeli kararını açıklayan Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, PYD ve YPG’nin terör örgütü olduğunu belirterek sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Suriye’nin Rojava bölgesinden tedavi için getirildiği Mardin’de beraberindeki 3 kişi ile birlikte YPG üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriyeli İsmail Sadık’ın yargılandığı davada, mahkeme bir ilke imza attı. Dava ile ilgili kararını açıklayan Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye’nin terör örgütleri listesinde yer almayan ve başta ABD olmak üzere birçok ülkenin silah yardımı yaptığı PYD ve YPG’yi "terör örgütü” olarak niteledi. YPG’yi PKK/KCK ile bağlantılı sayan mahkemenin gerekçeli kararında, “Örgüte yakın kaynaklarca Rojava olarak tabir edilen ve bahsi geçen devlet kurma planına ilişkin coğrafyanın batısında kalan Suriye ülkesindeki topraklardan da ’Batı Kürdistan’ olarak bahsedildiği bilindiğinden, bölücü terör örgütünün PKK/KCK adı altında ülkemizde yürüttüğü kanlı faaliyetlerini Suriye ülkesi topraklarında da YPG olarak yürüttüğü anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı.
Mahkeme ayrıca, İsmail Sadık’a 7 yıl 6 ay, etkin pişmanlıktan yararlanan Z.A.’ya ise 5 yıl hapis cezası verdi. Diğer iki sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

"BAKANLIĞA SORULMASINI İSTEDİK"
Sadık’ın avukatı Ali Kahraman, Türkiye’nin üyesi olduğu NATO’nun şu anda YPG’ye yardım ettiğini belirterek, “Ancak mahkeme ise PYD’yi terör örgütü olarak ilan ediyor. Mahkemenin bunu görmemesi hukuk dışıdır. Yargılama süresi boyunca PYD’nin ‘terör örgütü’ olarak tanınıp tanınmadığının İçişleri Bakanlığı’na sorulmasını istedik. Talebimiz reddedildi ve polis fezlekesi ile karar verildi” dedi.
Yargılanan Kürtler olunca devletin hukuk tanımamazlığının bu davada açıkça görüldüğünü savunan Kahraman, şunları kaydetti:
"Henüz ilk celsede hiçbir araştırma, delil toplama işlemi yapılmadığı halde tüm taleplerimiz ‘gelinen aşamada’ denilerek mahkemece reddedildi. Mahkemenin bu tutumu mahkemenin amacının yargılama olmadığı, Rojavalı bir Kürde düşmanca ceza vermek olduğunu gösterdi. Nitekim İsmail Sadık’ın Türkiye sınırlarında işlediği herhangi bir suç eylemi olmadığı halde ve TCK’da bile PYD’ye ilişkin hiçbir tanım olmadığı halde mahkeme kendince varsayımlar ile İsmail Sadık’a ceza vermiştir."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<