banner359

O Projeye Tepki Gösterdiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı tamamlanan proje ile bir firmaya bağlı olarak faaliyet gösterecek olan ticari taksiciler, projeye tepki göstererek eylem yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul trafiğinde büyük...

22 Eylül 2014 Pazartesi 18:15
O Projeye Tepki Gösterdiler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı tamamlanan proje ile bir firmaya bağlı olarak faaliyet gösterecek olan ticari taksiciler, projeye tepki göstererek eylem yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul trafiğinde büyük sorun oluşturan taksiler için Call Center projesini yapılandırması ve tek firmaya bağlamak istemesine tepki gösteren taksiciler, eylem yaptı. Yaklaşık 100 kadar sürücü, ticari taksileri ile Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek projeyi protesto etmek istedi. Ancak polis, belediye önünde önlem alarak ticari taksilerin, belediye önüne geçmelerine müsaade etmedi. Bunun üzerine ticari taksiler, araçlarını Saraçhane Parkı önüne park ederek, belediye önüne yürüyerek geldi. Ellerinde çeşitli pankart ve dövizler taşıyan taksiciler, tek firmaya karşı olduklarını söylediler.
Taksiciler adına açıklama yapan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Biz bugün İstanbul halkını fazla üzmemek için sembolik birkaç arabayla geldik. Bizim amacımız taksi işletim merkezine karşı çıkmaktır. Call Center oluşturulurken İstanbul’un bütün araçlarını tek bir firmaya bağlamak istiyorlar. Biz firmaların ihalede değil hizmette yarıştırılması taraftarıyız. Böyle olursa hem halk hem de taksiciler kazanacaktır. Biz Call Center’a karşı değiliz ama tek firmaya bağlanmayı da kabul etmiyoruz” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından taksiciler, belediye önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.

YENİ PROJE
İBB’nin projesinin faaliyete geçmesi halinde, şoförler belli bir eğitimden geçecek. Eğitim karşılığında iletişim kartları verilecek. Kartı okutmadan araçlar kullanılamayacak. Kartlar her 3 saniyede bir sinyal vererek merkezle iletişim içerisinde olacak. İstanbul trafiğinde boş ticari taksi dolaşmayacak. Vatandaşlar taksiyi cep telefonlarından 150’yi arayarak kendisine en yakın taksiye sinyal gönderecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<