banner359

Paralel yapı zanlılarının sorgulaması devam ediyor

İstanbul merkezli ‘paralel yapı’ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 29 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Şüpheli avukatları, müvekkillerinin yasal gözaltı sürelerinin dolduğunu öne sürdü.İstanbul merkezli olarak 20 ilde...

18 Nisan 2015 Cumartesi 17:44
Paralel yapı zanlılarının sorgulaması devam ediyor
İstanbul merkezli ‘paralel yapı’ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 29 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Şüpheli avukatları, müvekkillerinin yasal gözaltı sürelerinin dolduğunu öne sürdü.
İstanbul merkezli olarak 20 ilde gerçekleştirilen ’paralel yapı’ya yönelik soruşturmada tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 29 şüphelinin sorguları devam ediyor. Aralarında eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Ankara Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Ardıç ile eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da bulunduğu 29 şüpheli, “darbeye teşebbüs”, “siyasal ve askeri casusluk” ve “bilgisayar verilerini silme” gibi maddelerden suçlanıyor.
Operasyon kapsamında sorgulanan şüphelilerin avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı. Şüphelilerin avukatlarından Nejdet Solmazgül, sorgu işleminin devam ettiğini, an itibariyle 14’üncü şüphelinin ifadesinin alındığını kaydetti. Müvekkillerinin tutuklanma taleplerinin gerekçelerini yeterli bulmadıklarını belirten avukat Solmazgül, şüphelilerin gözaltı sürelerinin dolduğunu öne sürdü. Solmazgül, “Gözaltına alınan 29 emniyet mensubunun ifade alma işlemi devam etmektedir. İfadelerin ne zaman biteceği ise belli değil. Emniyet görevlileri Pazartesi günü saat 10.00’da gözaltına alınmıştır. Gözaltı süresi Cuma günü tarihi saat 10.00’da dolmuştur. Şu ana kadar hakim huzuruna 14 müvekkil çıkarılmıştır. İfade işlemleri devam ediyor” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<