banner359

Pişkin Hırsız Kameraya Yakalandı

İzmir’de, bir markete girip 10 bin lira değerinde tekel maddesi çalan pişkin hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı. Olay, İzmir’in Karabağlar ilçesinde, geçen salı günü saat 05.23 sularında meydana geldi. Bir markete giren hırsızın...

28 Ocak 2015 Çarşamba 10:51
Pişkin Hırsız Kameraya Yakalandı
İzmir’de, bir markete girip 10 bin lira değerinde tekel maddesi çalan pişkin hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı.
Olay, İzmir’in Karabağlar ilçesinde, geçen salı günü saat 05.23 sularında meydana geldi. Bir markete giren hırsızın görüntüleri güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Marketin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde, hırsız kepengi kaldırarak içeri giriyor. İçeriye tedirgin bir şekilde giren hırsız, girer girmez de ilk gördüğü güvenlik kamerasının yönünü yukarı kaldırıyor. Bu esnada diğer güvenlik kameralarını da fark eden hırsız, masanın üzerine çıkarak kameranın yönünü çeviriyor. Ancak tam çeviremediği için o anlar da saniye saniye kayıt altına alınıyor. Hırsızın elinde eldiven bulunmaması ve yüzünü de kapatmadığı güvenlik kamerasına alenice yüzünün görünmesi de dikkat çekiyor. Yaklaşık 15 dakika içeride kalan hırsız alkol ve sigara raflarını boşaltıp bir çuvala doldurarak uzaklaşıyor.
Sabah işyerine gelen market sahibi 51 yaşındaki Mehmet Şirinbilen, durumu polise bildirdi. Kamera görüntülerini izleyen polis bir haftadır hırsızı arıyor.
Karabağlar’da 10 yıldır market işlettiğini belirten Şirinbilen, hırsızın hala bulunamamasına tepki gösterdi. Kamera kayıtlarında hırsızın yüzünün aleni bir şekilde görüldüğünü, parmak izlerinin her yerde olduğunu ifade eden Şirinbilen, “Polise kamera kayıtlarını verdim ama hâla bir sonuç yok. Parmak izleri alındı, olay yeri inceleme yapıldı ancak haber alamadım. Benim geçen salı günü dükkanım soyuldu bir haftadır hiçbir haber alamıyorum. Sözde arayacaklar, haber verecekler ama hiçbir haber yok. Görüntüleri var, parmak izleri var peki nerede bu adam? Hiç mi sabıkası yok bu adamın, hiç mi yeri yurdu yok? Ben burada günde 17 saat çoluğumu çocuğumu geçindirmek için çalışıyorum. Adamlar 10 dakika içerisinde alıp götürdüler her şeyi. Yaklaşık 10 bin TL’lik zararım var” dedi.

“NE ELDİVENİ VAR NE YÜZÜ GİZLİ”
Yaklaşık 10 bin TL maddi zararı olduğunu ifade eden Şirinbilen, olay anını şöyle anlattı: “Kepengi ilk başta açmışlar. Paletleri sıyırmışlar. İki kişi dışarıda bir kişi de içeriye girmiş. Dışarıda kamera olmadığı için görüntü yok. Çelik kepenk olduğu için çok güveniyordum. Bunun garantisini vermişlerdi, kaldırılması mümkün değil bunun. Ama garantisi yokmuş demek ki, güvencesi kalmadı çelik kepenklerin de. Ondan sonra ben şimdi kendim alarm taktım. Ona ne kadar güvenirim bilmiyorum. İlk girdiği zaman karşıdaki kamerayı çeviriyor. İlk kamerayı çevirdikten sonra sigara bölümüne geliyor. İlk başta sigaraları boşaltıyor sonra alkol ve viski bölümüne geçiyor. İkinci kamera çekimi bu arada. Oraya yakalanıyor. Çekmecelerimi boşalttıktan sonra sigara standına dönüyor. Yine diğer kamerayı görüyor ve onu çeviriyor. Ancak tam çeviremiyor. Ne eldiveni var ne yüzü gizli. Hepsi açıkta ortada yani.”
Şirinbilen, aynı mahallede son bir ayda birçok eve girildiğini ve hırsızların hâla yakalanamadığını iddia etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<