banner359

Yarışamamasının Nedeni çok Ilginç

Katıldığı yarışlarda kendi kategorisinden rakip çıkmayan 77 yaşındaki maratoncuya, hakem heyeti koşması için izin vermedi.Uzun yıllar boyunca hayatını spora adayan, 77 yaşına gelmesine rağmen hala koşmaktan vazgeçmeyen ve Tekirdağ merkez...

15 Eylül 2014 Pazartesi 13:00
Yarışamamasının Nedeni çok Ilginç
Katıldığı yarışlarda kendi kategorisinden rakip çıkmayan 77 yaşındaki maratoncuya, hakem heyeti koşması için izin vermedi.
Uzun yıllar boyunca hayatını spora adayan, 77 yaşına gelmesine rağmen hala koşmaktan vazgeçmeyen ve Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi adına Bursa’da düzenlenen yarışlara katılmak üzere Bursa’ya giden maratoncu İlhan Kart’a, 75 yaş kategorisinden rakip çıkmadı.
İzmir’de gerçekleşen bir önceki yarışın şampiyonu olan ve Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinde gerçekleşen yarışlara büyük bir disiplinle hazırlanan İlhan Kart, 75 yaş üstü kategorisinde başvurduğu maraton yarışlarında Türkiye’den kendisi dışında başvuru olmayınca yarışamadı.
Bir üst kategori olan 50 yaş üstü maraton koşusunda koşmak isteyen İlhan Kart’a hakem heyeti izin vermezken, başarılı sporcu yarışamadan üzgün bir şekilde geri döndü.
77 yaşındaki maratoncunun Süleymanpaşa’yı temsil etmek istemesinden gurur duyduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "77 yaşında olmasına rağmen azimle her gün kilometrelerce koşup bu yarışa hazırlanan İlhan Kart’ın yarışamamasından dolayı hem üzüntü yaşıyor hem de gurur duyuyorum. Kendisi öyle bir sporcu ki Türkiye’de kategorisinde yarışacak bir rakibi bile yok. Kendisi bizim şampiyonumuz. Maraton koşusunu gerçekleştirememiş olsa da kendi kategorisinde Türkiye’de tek olarak bizi başarı ile temsil etti. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<