banner359

Avcı’dan Teog Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG yerleştirmelerine ilişkin, “En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Nakil talepleri devam edecek” dedi. Balgat Mesleki...

15 Eylül 2014 Pazartesi 13:04
Avcı’dan Teog Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG yerleştirmelerine ilişkin, “En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Nakil talepleri devam edecek” dedi.
Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, açılışın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeni eğitim ve öğretim yılının verimli geçmesi için her türlü önlemin alındığını kaydeden Bakan Avcı, kadroların tahsis edildiğini ve Kürtçe derslerinin de alınabileceğini ifade ederek, ’’Talebe göre norm kadrolar tahsis ettik. Haftada 2 saat seçmeli ders olarak Kürtçe ders alınabilecek. İster devlet okulunda olsun ister özel okulda olsun” dedi.
“Okullarda ibadethane açmak zorunlu olacak mı?" sorusuna Bakan Avcı, “İbadet etmek zorunlu değil. İhtiyaç olan yerlerde ibadethane açılabilir, ibadet etmek zorunlu değil” karşılığını verdi.

"EN SON GEÇEN HAFTA AÇIKLADIĞIMIZ KONTENJAN 39 BİN 37 İDİ, BİR RAHATLAMA VAR"
TEOG yerleştirmelerinde gelinen son noktayı anlatan Bakan Avcı, “En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Nakil talepleri devam edecek. Basında yer alan istemeden şu okula, bu okula yerleştirilenleri araştırdık. Basında yer alanların hepsi özel okula gidecekleri için kayıtlarını yaptırdılar. Kimseyi istemediği bir okulda zorla tutmuyoruz. Buna hakkımız yok. Nakil süreçleri devam ediyor. Önemli olan, bu hafta 9’ncu sınıfta olup da başka bir okula nakil talebinde bulunanların bu hafta devamsızlığı sayılmayacak. Ama yine de o okulda mı bu okulda mı karar verememiş olabilir, üç gün o taraftan bakayım diye düşünmüş olabilir” şeklinde konuştu.

AİLE ŞİRKETİ OLANA ALAN SEÇİMİNDE KOLAYLIK
Bölüm seçerken 9’ncu sınıftan sonra 10’ncu, 11’nci sınıfta öğrencinin aile işletmesi varsa, mesela mekatronik alanında çalışan bir aile işletme sahibiyse orayı seçen öğrenciye bölüm seçerken öncelik verildiğini belirten Bakan Avcı, “Bölüm seçimi esnasında benim babam mobilyacı, mobilya bölümüne gitmek istiyorum derse öncelik tanıyoruz. Veya anneden ve babadan o mesleğe aşinalık olduğunu varsayarak öyle bir kolaylık sağladık” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<