Yabancı Uyruklu Dolandırıcılar İstanbul’da Suçüstü Yakalandı

İstanbul’da kendilerini iş adamı olarak tanıtan ve solüsyonla para çoğaltma vaadinde bulunan yabancı uyruklu 2 dolandırıcı suçüstü yakalandı.Edinilen bilgiye göre, insanlara kendilerini işadamı olarak tanıtan yabancı uyruklu 2 dolandırıcının,...

26 Kasım 2014 Çarşamba 19:19
Yabancı Uyruklu Dolandırıcılar İstanbul’da Suçüstü Yakalandı
İstanbul’da kendilerini iş adamı olarak tanıtan ve solüsyonla para çoğaltma vaadinde bulunan yabancı uyruklu 2 dolandırıcı suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, insanlara kendilerini işadamı olarak tanıtan yabancı uyruklu 2 dolandırıcının, solüsyon içerikli kimyasal maddeleri kullanarak para çoğaltma vaadinde bulunduğu bir ihbarını alan Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri çete üyeleri ile iş adımı kılığında iletişime geçti. Şikayetçi Mohamed Amir Shanna ile birlikte dolandırıcılarla lüks bir otelde buluşan iş adamı kılığındaki polis ekipleri şüpheli şahıslarla 2 bin Euro’yu 6 bin Euro yapılması için görüşme yaptı. Müşteki şahısla birlikte iş adamı kılığındaki polis ekipleri daha sonra dolandırıcılarla 250 bin Euro’yu 500 bin Euro yapmak üzere anlaşma sağlayarak operasyon için hazırlığa başladı. Şüpheli şahısların kaldığı lüks otelde buluşma ayarlayan polis ekipleri 25 Kasım Salı günü saat 17.00 sıralarında şüpheli şahısların bahse konu solüsyon işlemi yapacağı esnada şüpheli şahıslar suçüstü yapılarak yakalandı.
Operasyonda şüphelilerle birlikte para çoğaltmaya yarayan bir adet alüminyum folyo 100 adet 500 Euro olarak yapılmış siyah para bir paket pamuk 10 adet lastik eldiven çeşitli kimyasal sıvılar ve tozlar, 4 adet suçta kullanılan cep telefonu, çeşitli şahıslar adına düzenlenmiş pasaportlar ile birlikte ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan Emmaluer Walker ve Zephırın Danıel Tagne Şişli Asayiş Büro amirliğindeki sorgularının ardından savcılığa sevk edilecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<