Yok edilmesi gereken kayıtları bilgisayarlarında tutmuşlar

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 30’u tutuklu 32 sanığın iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi. Tutuklu polis müdürü...

01 Aralık 2016 Perşembe 14:01
Yok edilmesi gereken kayıtları bilgisayarlarında tutmuşlar
Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 30’u tutuklu 32 sanığın iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi. Tutuklu polis müdürü ve memurlarının, yok edilmesi gereken kayıtları bilgisayarda tuttukları iddia edildi.
Bursa’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 30’u tutuklu 32 sanık hakkında ‘kamu görevlisinin kamu belgelerinde sahteciliği, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetmek ve paylaşmak’ suçlarından hazırlanan ilk iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. FETÖ/PDY terör örgütünün bu zamana kadar yaptıkları faaliyetler de iddianamede yer aldı. Aralarında polis müdürleri ve memurlarının da bulunduğu soruşturmada, şüphelilerin 2010 ile 2012 yılları arasında bazı haberleşmeleri dinleme suretiyle tespitler yaptıkları iddianamede yer aldı. Yok edildiği iddia edilen kayıtların sanıkların bilgisayarlarında tutulduğu belirlendi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘terör örgütüne üyelik, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ve kasten adam öldürme suçlarını da içerecek şekilde darbe girişiminde bulundukları’ iddiasıyla hakim karşısına çıkacak. Şüpheliler hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<