Çocuklar Hayal Güçleri İle Kendi Oyuncaklarını Yapıyorlar

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), yaz döneminde gerçekleştirdiği ‘Telden Araba’, ‘Maket Robot’, ‘Ahşap Oyuncak’ ve ‘Origami-Kağıt...

27 Haziran 2016 Pazartesi 13:58
Çocuklar Hayal Güçleri İle Kendi Oyuncaklarını Yapıyorlar
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), yaz döneminde gerçekleştirdiği ‘Telden Araba’, ‘Maket Robot’, ‘Ahşap Oyuncak’ ve ‘Origami-Kağıt Sanatları’ kurslarıyla çocukların hayal gücünün ve tasarım kabiliyetinin gelişmesini sağlıyor.
Türkiye’de mesleki eğitim konusunda birçok şehre model olan BUTGEM, yaz dönemlerinde ise eğitim atölyelerinde çocukları konuk ediyor. Birbirinden farklı eğitim programlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tam not alan BUTGEM, yeni neslin tasarım ve hayal gücünün gelişmesine de büyük katkı sağlıyor. Yaz kursları kapsamında 9-13 yaş arası çocuklara 15’er kişilik gruplar halinde eğitimler veriliyor. Bu eğitimler öğrencilerin özgüvenini artırırken, tasarım ve üretim bilinçlerini de güçlendiriyor.
ROBOT YAPIYORLAR
Maket Robot Kursu’na katılan öğrenciler, aldıkları eğitimle mekanik el becerileri, temel programlama kabiliyeti, analitik düşünce yetenekleri gelişiyor, robot parçalarını ve işlevlerini öğrenme imkanı yakalıyor. Öğretmen İlkay Yılmaz ve Savaş Karabaş tarafından verilen eğitimlere ise öğrencilerin merakı ve ilgisi her geçen dönem artıyor.
KENDİ OYUNCAKLARINI KENDİLERİ YAPIYOR
‘Genç Mekanisyen - Ahşap Oyuncak’ kategorisinde verilen eğitimlere katılan çocuklar ise küçük boyutlarda tasarlanan torna tezgahı, CNC freze tezgahı, strafor kesme makinesi, 3D printer, CNC torna ve freze tezgahlarını kullanarak, ahşap oyuncaklar ortaya çıkartıyorlar. Çocuklar ayrıca kurslara başlamadan önce kendi el yazılarıyla iş güvenliği sözleşmelerini hazırlıyorlar. Bu sayede öğrencilerde iş güvenliği bilincinin oluşması sağlanıyor. Sonder Bakan tarafından verilen eğitimlerin sonunda ise minik kursiyerler, duvar saati, 3 boyutlu oyuncak, fotoğraflık ve anahtarlık yapabiliyor.
ORİGAMİ, TASARIM GÜCÜ VE EL KASLARINI GELİŞTİRİYOR
BUTGEM’de yaz döneminde verilen bir diğer eğitim ise origami kursları oluyor. Kursiyerler, Japonya’dan özel olarak getirilen kağıt kesme makinesi ile kağıtları birbirinden farklı şekle dönüştürüyorlar. Fatma Tosun ve Tuğba Elmas tarafından 5 gün boyunca verilen eğitimlerin sonunda öğrencilerin, bakış açısı ve tasarım gücü gelişiyor.
ÇOCUKLAR TELDEN ARABA YAPIYORLAR
BUTGEM bünyesinde verilen ‘Telden Araba Kursu’ ise çocukların hayatlarına büyük katkılar sağlıyor. Eğitmen Mustafa Ülger tarafından verilen eğitimlerde çocuklar, kendilerine hediye edilen takım çantalarındaki alet edevatlar ile telden arabaları yapıyorlar. Eğitimleri tamamlayan kursiyerler ise eğitimleri tamamladıkları için sertifikalarını da eğitmenlerinden alıyor.
8 YILDA YAKLAŞIK 1400 ÖĞRENCİ FAYDALANDI
BTSO çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM’in kurslarına her sene olduğu gibi bu sene de çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 8 yıldan bu yana düzenlenen yaz kurslarında ise şimdiye kadar bin 400’e yakın öğrenci faydalandı. Kurslar sayesinde geleceğin tasarım odaklı mühendislerinin yetişmesi sağlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<