banner359

Üniversiteli arıların ürünleri satışa sunuldu

Arıcıların meselelerine çözüm bulmaya yönelik araştırmalar yapmak için kurulan Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM), elde ettiği bal ve arı ürünlerini ilk defa satışa sundu.Görükle kampusunda...

29 Ekim 2016 Cumartesi 12:52
Üniversiteli arıların ürünleri satışa sunuldu
Arıcıların meselelerine çözüm bulmaya yönelik araştırmalar yapmak için kurulan Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM), elde ettiği bal ve arı ürünlerini ilk defa satışa sundu.
Görükle kampusunda üretilen kestane balı, süzme bal, yaş polen, arı sütü, arı ekmeği ve propolis, AGAM merkezinde şişelenip paketlenerek tüketiciye satılıyor. Uludağ Üniversitesi AGAM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakmak, yerleşke içinde çeşitli bölgelere yerleştirdikleri kovanlardan bir tona yakın bal elde ettiklerini, bunları şişeleyerek ilk kez satışa sunduklarını söyledi.
Kovanlardan çıkan her ürünü değerlendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Çakmak, bal, yaş polen, arı sütü, arı ekmeği ve propolisin haricinde arıların yaptığı gerçek balmumu peteklerinden bir kısmından mum yaptıklarını söyledi.
AGAM’ın yerleşke içindeki binasında hem üretim hem de satış yapılıyor.
Kestane balının 500 gramı 50 liraya, süzme balın 800 gramı 60, arı sütünün 2 gramı 10, balmumu mumlar ise 6 ila 40 liraya satılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<