banner359

Uydu Ve Uzay Günleri Başlıyor

TÜRKSAT ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) iş birliğiyle önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılacak "TÜRKSAT Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" Bursa’da tanıtıldı.Uzay ve Teknoloji Günleri, TÜRKSAT ile MÜSİAD...

01 Aralık 2015 Salı 13:16
Uydu Ve Uzay Günleri Başlıyor
TÜRKSAT ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) iş birliğiyle önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılacak "TÜRKSAT Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" Bursa’da tanıtıldı.
Uzay ve Teknoloji Günleri, TÜRKSAT ile MÜSİAD iş birliğiyle 11 - 12 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İstanbul’da düzenlenecek faaliyette uydu, uzay ve bilişim teknolojileri sektöründe hizmet veren firmaların paydaşları bir araya gelecek. TÜRKSAT Kurumsal İletişim Uzmanı Can Tekindal, Bursa Ardıç Otel’de sektör temsilcilerine konuyla ilgili bilgilendirdi. Bilişim ve teknoloji alanında birçok faaliyet yapıldığını söyleyen Tekindal, "Yapılan bu faaliyetler yeterince ihracatımıza katkı sağlamıyor. Katma değer üreten yapıya sahip olmamız lazım. Uydu, uzay ve teknoloji günlerinde sektörün önemli paydaşlarını bir araya getireceğiz. Program çerçevesinde icra edilecek faaliyetlere vatandaşlar ücret ödemeden katılabilecek. İstanbul’u global bir marka olduğu için faaliyetimizi orada gerçekleştireceğiz. 18 salonda 50 panel gerçekleştirilecek. Ayrıca Malezyalı ve Suriyeli astronotlar tecrübelerini paylaşacak" dedi.
Tanıtım toplantısında konuşan Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaydın, "Milli uydularımız devreye girdiğinde paramız ülkede kalacak. TÜRKSAT’ın etki alanı çok geniş. 4B fırlatıldıktan sonra birçok sektör canlandı. TÜRKSAT 4A ve 4B yüzde 25 yerlilik payına sahipti. Yapımına başlanan 6A ise yüzde yüz tamamen yerli olacak" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<