banner359

78 Yaşında TEK Bacağı Yok Ama Hala Odun Kırıyor

Bursa’da bacağından engeli olan 78 yaşındaki Rıfat Çabuk, paraya ihtiyacı olmamasına rağmen kilo almamak için bütün gün odun kırıyor. Çabuk, “iş yok” diyenlere ise gelip odun kırmalarını söyledi.Bursa’da yaşayan 78 yaşındaki...

08 Ekim 2015 Perşembe 08:56
78 Yaşında TEK Bacağı Yok Ama Hala Odun Kırıyor
Bursa’da bacağından engeli olan 78 yaşındaki Rıfat Çabuk, paraya ihtiyacı olmamasına rağmen kilo almamak için bütün gün odun kırıyor. Çabuk, “iş yok” diyenlere ise gelip odun kırmalarını söyledi.
Bursa’da yaşayan 78 yaşındaki Rıfat Çabuk’un doğuştan engeli var. Koltuk değneğiyle ayakta durabilen Çabuk, emekli olmasına rağmen 15 senedir odun deposunda odun kırıyor. Ancak Çabuk’un çalışma sebebi biraz farklı. 4 çocuğu olduğunu ve 4’ünün de çalıştığını belirten yaşlı adamın maddi durumu yerinde. Ancak kilo almamak için her gün Soğanlı Odun Pazarı’na gelerek odun kırıyor. Çabuk, ayrıca durumunun gençlere örnek olmasını istiyor.
Kendi engelini engelden saymadığını belirten Rıfat Çabuk, “78 yaşındayım. Esasında 1968 yılından beri çalışıyorum ama 15 senedir burada çalışıyorum. Bacağım doğuştan sakat benim. Ama engel beyinde olmasın. Ayaktaki engel sayılmaz. Ben bu güne kadar her şeyimi kendim yaptım. 27 sene bir şirkette çalıştım, emekli oldum. Burada da sırf kilo almamak için çalışıyorum. Evliyim, 3 tane oğlum bir tane kızım var. Onlar da çalışıyor. Benim çalışmam maddiyattan değil. 4 katlı ev yaptırdım, Bursa’dan daire aldım. Her şeyim var yani benim. Şükür ettim, çalıştım, Cenab-ı Allah her şeyimi verdi. Ama kilo almamak için çalışıyorum. Sadakayla, dilenerek geçinemem ben. Alan el olmayacağım, veren el olacağım dedim. Allah da bana her şeyi verdi. Mesela Ramazan’da bir, bir buçuk ay çalışmadım 10 kilo aldım. Bu sefer de hareket alanım hemen daralıyor. Evim 4. katta, çıkması çok zor oluyor kilo alınca. Odunculuğu sevdiğim için yapıyorum. Gençlere örnek olayım diyorum. İş yok diyorlar da gelsinler burada odun kırsınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<