banner359

Baba Sultan’da 638 Yıllık Gelenek Bozulmadı

26 Temmuz 2015 Pazar 15:36
Baba Sultan’da 638 Yıllık Gelenek Bozulmadı
Bursa evliyalarından Baba Sultan Hazretleri, vefatının 638 yılında kabri başında anıldı.
Kestel ilçesine bağlı Baba Sultan köyünde türbesi bulunan Baba Sultan Hazretleri, vefatının 638 yılında kabri başında binlerce kişinin katılımıyla dualarla anıldı. Anma etkiliğine köy halkının imece usulü 120 kazanda hazırladıkları pilav, yaklaşık 20 bin kişiye ikram edildi. Türbenin etrafında dağıtılan pilav tepsilerine Bursa ve çevre illerden katılan vatandaşlar aynı anda oturdu. Babasultan Mahallesi (köyü) sakinleri tarafından uzun yıllardan beri, köyde türbesi bulunan Geyikli Baba Hazretlerini anma için onlarca kuzu kesilirken, 2.5 ton pirinç kullanıldı.
Baba Sultan Köyü sakinlerinden Gümrah Taşçı, Geyikli Baba anma törenlerinin Osmanlı döneminden bu yana düzenlendiğini belirterek, "638 yıldır aralıksız sürdürülen bir gelenek olan anma törenlerini, bu yılda büyük bir coşkuyla gerçekleştiriyoruz. 20 bin kişiye pilav ikramı oldu. Mevlid okundu, dualar edildi. Gelen misafirler Geyikli Baba türbesini ziyaret etti. İnşallah bu geleneği önümüzdeki kuşaklar da sürdürecektir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<