banner359

Bakan Fakıbaba’dan Bursa’ya tam not

30 Eylül 2017 Cumartesi 19:24
Bakan Fakıbaba’dan Bursa’ya tam not

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da kent ekonomisinin gelişimini desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği tarımsal yatırımlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’dan tam not aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda ağırladı. Bursa’da çeşitli temaslarda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da tarım ve hayvancılık alanında attığı adımları olumlu bulduğunu belirten Bakan Fakıbaba, ülke ekonomisinin gelişimi amacıyla yeni projelerinin var olduğunu ve bu noktada tarımsal yatırımlara destek vereceklerini söyledi.

“Türkiye, hızlı bir gelişim ve kalkınma içinde…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’daki çalışmalarını Bakan Fakıbaba’ya anlatarak, “Sayın bakanımızı Bursa’da ağırlamak bizler için büyük bir onur. 9. yıldır ilk defa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nı ağırlamış oluyoruz. Bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Öncelikle hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ediyoruz. Türkiye, hızlı bir gelişim ve kalkınma içinde… Bu alanda özellikle şehirlere büyük rol düşüyor. Yerel yönetimlerle, güçlü şehirlerle birlikte güçlü bir Türkiye’yi oluşturmak amacıyla, özellikle belediyeler, her konuda çalışıyoruz” dedi.

“Kırsalımız kan kaybediyordu”
Artık şehirle ilgili tüm konularda belediyelerin aktif rol oynadığını söyleyen Başkan Altepe, Bursa’nın da her alanda örnek çalışmalar yapmaya gayret ettiğini ifade etti. Bursa’da yerli üretimden kültürel faaliyetlere kadar her alanda önemli adımlar atıldığını anlatan Başkan Altepe, “Sanayideki, belediye öncülüğünde yapılan, yerli üretimle artık dünya gündemine giren Bursa’da, kırsalımız kan kaybediyordu. Köylerimizde hızlı bir boşalma vardı. Bu konuda son düzenlemelerle birlikte, Büyükşehir yasasıyla, 1076 mahallemizde artık her türlü tarımsal faaliyet gerçekleşiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Tarım AŞ’yi de kurduktan sonra örnek çalışmalara imza atmaya da başladık. Halkımızın da buna cevabı, “Keşke bunlar daha önce başlasaydı, kırsalımız bu kadar göç vermeseydi” oldu” diye konuştu.

“Üreticimizin daha da mutlu olacağına inanıyoruz”
Başkan Altepe, bu çalışmalarla güzel gelişmelerin yaşandığını vurgulayarak, “Çiftçimizin, köylümüzün, üreticimizin kazanması ve desteklenmesi için her türlü projeleri gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bu çalışmalarla Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan da kent ekonomisine katkı ödülü aldık. Sizler de bizim için şanssınız. Özellikle yerel yönetimlerden gelen, bu işi iyi bilen biri olarak, yerel yönetimlerle birlikte bu sinerjinin olacağını ve tüm şehirlerde bu konuda hızlı bir şekilde atılım yapılacağını, köylümüzün, üreticimizin daha da mutlu olacağına inanıyoruz” diyerek çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

“Yerel olmazsa, hayat olmaz”
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Bursa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Başkanın projelerini gördüm. Gerçekten, kırsal mahalleler için çok faydalı olacağına inanıyorum. Kırsalda, köyde hayat var. Ben bir köy çocuğu olarak, köyde yaşamayı çok tercih eden bir kişiyim. Üreten, ona emek veren insanlara hayranlık duyuyorum” dedi.
Her şeyin yerelden başladığına değinen Bakan Fakıbaba, “Yerel olmazsa, hayat olmaz. İnsanların kırsalda kalıp, daha mutlu olup, daha fazla üretmesi ve tarımın gelişmesinin küçük ve orta ölçekli çiftçiliklere ve ailelere bağlı olduğuna inanan bir kişiyim. Bu bağlamda her türlü desteği vereceğiz. Hatta bunu ilk defa burada söylemek istiyorum. 81 ilimiz var. 3 tane örnek köy göstersin her il, 81 ilde 245 – 250 civarında köy yapar. Tarım Bakanı olarak bu konuda tüm belediye başkanlarına destek vereceğim. Örnek 250 köy çıkaralım. Toplulaştırmayla ilgili zaten bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Hakikaten şu anda hızlı yol alıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba’dan birlik çağrısı
250 örnek köy hedefini detaylıca anlatan Bakan Fakıbaba, “Yönetimi toplulaştırdığımız zaman, girdiler daha ucuza mal olacak. Farz edelim, bir köyde 10 traktör varsa bu 1 veya 2’ye düşecek. Girdiler maliyeti çok düşecek ve ürünü çok daha pahalıya satabileceğiz. Bu konuda “Ben hazırım” diyen bütün belediye başkanı arkadaşlarıma da ben destek vereceğim” dedi.
Bakan Fakıbaba, bu sayede Türkiye tarımında ithalatın azalıp ihracatın artmasının önemli bir çözümü olacağına inandığını kaydetti. Hayvancılıkta da bu konuda çalışmaların olduğunu dile getiren Bakan Fakıbaba, “Yönetimin toplulaştırılmasının çiftçiyi de daha çok mutlu edeceğine ve daha çok kazandıracağına yürekten inanıyorum. Bu konuda sizin projelerinizi de gördüm. Tebrik ediyorum. Türkiye, büyük bir ülke, Türkiye’de yok yok, her şey var. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım. Yeter ki birlikte Türkiye olalım. Tabii ki farklı düşüncede insanlar olacak. Buna saygı duyuyoruz ama onların da amacının sadece ve sadece Türkiye’nin kalkınması olması gerektiğine inanıyorum. Beraber el ele verdiğimizde inanıyorum ki çok güzel bir ülkede, 80 milyonun birbirini kardeş olarak kabul ettiği bu ülkede yaşamanın keyfini hep beraber çıkaracağız inşallah” diye konuştu.

Fakıbaba’dan gençlere müjde
Çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür eden Bakan Fakıbaba, “Burada da söz veriyorum, 81 ilde vali ve belediye başkanlarıyla beraber örnek, yönetimi toplulaştırdıkları takdirde ben tüm Tarım Bakanlığı’nın imkânlarını seferber edeceğim. İnandığım bir olay. Çünkü burada Ziraat Mühendisi istihdam edeceğiz. Mutlaka bir veteriner hekim arkadaşımız olacak. Şu anda doktor sayısı az geliyor ve ben her gün telefon alıyorum, “Ben Ziraat mühendisiyim işim yok”, “Ben veteriner hekimim işim yok” diye… Çok üzülüyorum. Arkadaşlar, çok değerli. Öyle bir çalışma olduğunda, düşünün, bize Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim yetişmeyecektir” dedi.
Konuyla ilgili projelerinden bahseden Bakan Fakıbaba, TİGEM’in arazilerinde mutlaka Tarım liselerinin açılmasının önemine değinerek, “Yabancı dil bilen, sabah derse giden, öğle sahada pratiğini yapabilen, tarımı seven öğrenci arkadaşlarımız, bursunu alın teriyle kazandıklarında emin olun çok farklı bir gıda tarım ve hayvancılık ülkesi olacağımıza inanıyorum. Bu konuda çalışmalarımız var. 81 ilde vali ve belediye başkanları el ele versinler, desinler ki “Biz şu köyde yönetimi toplulaştırdık, bütün köylü buna hazır. Biz de hazırız” ifadesini kullandı.
Başkan Altepe, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Bakan Fakıbaba’ya Bursa işi el yapımı kılıç armağan etti. Bakan Fakıbaba, ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin onur defterini imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
BursaBüyükşehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<