banner359

Bereket Sofrası Çekirge'de Kuruldu

11 Kasım 2017 Cumartesi 11:25
Bereket Sofrası Çekirge'de Kuruldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl´de gelenek haline getirdiği her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası Halk Günü´ etkinliği Bursa´da da devam ediyor. Göreve başladığı ilk hafta Emirsultan Camii´nde vatandaşlarla bir arayan Başkan Aktaş, bu hafta da Çekirge´deki 1. Murat Hüdavendigar Camii´ndeki sabah namazının ardından vatandaşlarla buluştu.

Birlik, beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl ilçesinde her Cuma sabahı düzenleyerek adeta gelenek haline getirdiği halk günü etkinliği ‘Bereket Sofrası´ artık Bursa´da kuruluyor. Bursa´da ilk olarak geçtiğimiz hafta Emirsultan Camii´nde startı verilen etkinlik, bu hafta 6 asırlık 1. Murat Hüdavendigar Camii´nde yapıldı. Tarihi camideki bereket sofrasına Başkan Aktaş, Çekirge Mahalle Muhtarı Coşkun Alıntaş ve mahalle sakinleri katıldı.

Sabah namazının ardından 1. Murat Hüdavendigar´ın türbesini ziyaret edip, tarihi caminin karşısındaki çay bahçesinde cemaatle birlikte simit, peynir ve çayla sabah kahvaltısı yapan Başkan Aktaş, bölge sakinlerinin şikayet, öneri ve taleplerini dinledi. Birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile olan Bereket Sofrası etkinliğine büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Şehrimizin farklı noktalarında halkımızla buluşma ve hemhal etme adına Cuma sabahı namaz sonrası bereket soframızı artık Bursa´da kuruyoruz. Bizim soframızda simit, peynir ve zeytin var. Bu buluşmalarımızda vatandaşlarımızla yakinen görüşme fırsatı bulurken, ayrıca hemşerilerimizin istek, dilek ve temennileri de birebir almış oluyoruz” dedi.

Çekirge Mahalle Muhtarı Coşkun Alıntaş da mahalleyi ziyareti nedeniyle Başkan Aktaş´a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<