banner359

Bursa'da iş yerlerine 1 milyon 522 bin lira sigara cezası kesildi!

04 Ağustos 2015 Salı 14:16
Bursa'da iş yerlerine 1 milyon 522 bin lira sigara cezası kesildi!
Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı tütün kontrol denetim ekipleri, 2015 yılının ilk altı ayında 55 bin 481 denetim gerçekleştirirken, 1 milyon 522 bin 765 lira idari para cezası uyguladı.
Bursa’da dumansız hava sahasının korunmasına yönelik çalışmalar, Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı tütün kontrol ekipleri tarafından kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen denetimler ile devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Ekiplerimiz tarafından 2015 yılı ilk altı ayında 55 bin 481 denetim gerçekleştirilirken, bu denetimlerde 514 işletme 1 milyon 522 bin 765 lira idari para cezasına çarptırıldı. Yılın ilk altı ayında üç ve daha fazla kanun ihlalinde bulunan 32 işletmeye geçici kapatma cezası verildi. Aynı şekilde 552 şahısa kapalı alanda tütün ve tütün ürünü tükettiği için 55 bin 200 lira idari para cezası uygulandı” dedi.
İl genelinde tütün kontrol çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdüğüne dikkat çeken Akan, “İl tütün kontrol ekiplerinin sayısı 27 ekip olup, her ekip bir sağlık personeli, bir polis memuru ve iki zabıta memuru olmak üzere dört kişiden oluşmaktadır. Ekiplerimiz ilimiz genelinde belirli bir plan dahilinde sürekli ve ihbar gelmesi halinde herhangi bir programa bağlı kalmaksızın denetim yapmaktadırlar” diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl boyunca 112 bin 770 denetim gerçekleştirildiği bilgisini veren Akan, “Bu denetimlerde bin 201 işletmeye idari yaptırım uygulanarak, 3 milyon 45 bin 85 lira idari para cezası verildi. Geçtiğimiz yıl üç ve daha fazla kanun ihlalinde bulunan işletmelere 117 geçici kapatma cezası verilirken, 947 şahısa kapalı alanda tütün ve tütün ürünü tükettiği için idari para cezası uygulandı. Şahıslara uygulanan idari para cezası ise 86 bin 177 liradır” şeklinde konuştu.
Dumansız havasını genişletilmesi için kurumsal projeler geliştirdiklerini belirten Dr. Akan, “Bu amaç sosyal etkileşimin en fazla olduğu ve sigara alışkanlığının çoğunlukla başladığı çalışma ortamlarında bağımlılığı azaltmak için ‘Tütünsüz Kurum Projesi’ni başlattık. Projemiz, kurum sınırları dahilinde kapalı veya açık alan farkı gözetmeksizin tütün ve benzeri ürünlerin tüketilmemesini sağlayarak, işyeri çalışanlarını pasif içiciliğin zararlarından koruyan düzenlemeler getiriyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<