banner359

Bursa Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

11 Ekim 2017 Çarşamba 17:15
Bursa Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Bursa’da düzenlenen 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2017) ile 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tarım ve hayvancılıkta attığı adımlarla dünyaya model olduğunu söyledi.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde 15 Ekime kadar sürecek fuarlar, 7 salon ve 75 bin metrekare açık sergi alanında gerçekleştiriliyor. Geçen yıl 48 ülkeden 305 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarlara bu sene 310 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Bu yılki fuara 420 firma ile bin 216 marka iştirak etti. Fuarlar, traktörden fidana, süt sağım sitemlerinden sulama sistemlerine kadar geniş ürün gruplarını barındırıyor. Her iki fuar, çeşitli ülkelerden iş adamlarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca 78 şehirde organize edilen 2 bine yakın otobüsle, sektör ilgililerinin ve profesyonellerin fuara gelmeleri sağlanacak. 

Fuarın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarım ve hayvancılık, üreticinin desteklenmesi konularında Bursa’nın dünyaya örnek olduğunu söyledi. Yetkileri alır almaz kurduğu Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’yla diğer belediyelere model olan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın hemen ardından faaliyete geçirdiği Tarım A.Ş. şirketiyle çiftçinin vizyonunu geliştiren Büyükşehir Belediyesi’nin ekili alanların verimini artırmak, kooperatifleşme, sulama, ürünlerin toplanması, ambalajlama ve pazarlama alanlarında da desteğini üreticiden esirgemediğini kaydeden Başkan Altepe, “Tarlalara giden yollara dahi müdahil oluyoruz. Altı yapı ve göletler, sulama tesisleri yapıyoruz. Bize ait olmasa bile tarım ve hayvancılıkta aksaklık olarak ne yaşanıyorsa, bunu üreticimizin lehinde gideriyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’daki çiftçiye sadece üretim aşamasında değil ambalajlama ve pazarlama alanında da destek verdiklerini anlattı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. kanalıyla dünya pazarlarında gidebilecek ürünleri belirlediklerini, çiftçileri bu ürünlerin üretilmesi konusunda motive ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Üretilen ürünlerin dünya pazarlarında alıcı bulabilmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Geçen hafta Hong Kong ile Tayvan’a buradan ürün gönderdik. Avrupa’nın her bölgesine mal gönderebiliyoruz. Yakında Körfez ülkeleri de bu kervana dahil oluyor. Şu anda birçok tesis kuruluyor. Üretimi her alanda destekliyoruz. Yeter ki Bursa’ya tarım ve hayvancılıkta mesafe kazandıralım. Kırsal kesim göç vermesin ve halkımız mutlu olsun. Çiftçilerimiz bulunduğu yerde bey gibi yaşasın. Tek derdimiz bu” diye konuştu.

Başkan Altepe ve protokol üyeleri, açılış konuşmalarının ardından fuardaki stantları gezdi. TürkTraktör lansmanına katılan Başkan Altepe ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tarım A.Ş. standına uğrayarak üretilen incirlerden tattı.

Anahtar Kelimeler:
BursaFuarTarım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<