banner359

Bursa'da Çevreyi Kirleten İşletmelere Kapanma…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ’keza çevreyi kirleterek verim yapan işletmelerin ‘büyüklükleri her hâlükârda ’ kapatılacağını söyledi.Müvekkil Altepe, BURULAŞ ’taki başkanlık makamında Bursa Mermerciler Odası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTS

25 Temmuz 2014 Cuma 13:01
Bursa'da Çevreyi Kirleten İşletmelere Kapanma…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ’keza çevreyi kirleterek verim yapan işletmelerin ‘büyüklükleri her hâlükârda ’ kapatılacağını söyledi.
Müvekkil Altepe, BURULAŞ ’taki başkanlık makamında Bursa Mermerciler Odası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 15. Heyet ve Sürgü Sanayici İşadamları Derneği (YILSİAD) yetkilileriyle görüştü. Bursa Mermerciler Odası telefon rehberi üyeleriyle görüşmesinde Bursa ’da bulunup de çevreyi kirleterek verim yapan tesisler konusuna değinen Müvekkil Altepe, 28 sene öncelikle dışarı giden ama uygulanmayan ortam yönetmeliği esaslarının bundan devam harfiyen yerine getirileceğini açıkladı. Bundan Böyle Bursa ’hem çevreyi kirleten herhangi bir fabrika istemediklerini kaydeden Başkan Altepe, yönetmelikler açık havada dokunaklı, çevreyi kirleterek çıkış gücü eden fabrikaların büyüklükleri her halükârda kapatılacağını söyledi.
“ALMANYA'DA KÖYLERDE ÜSTELIK ÇIKTI GEÇERLI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ’hem yapılan üretimde bilhassa Almanya modelinin başlıca alınması gerektiğini ifade etme etti. Özellikle bu ülkede getirmek üzere Avrupa ’nın birçok ülkesinde katışıksız işletmenin hamaratlık bölgesinde yer almadığını, kurumların ‘kapasite ve üretim sahalarına dolayı ’ bucak arasında, köylerde tam kimseyi rahatsız etmeden, çevreyi kirletmeden başarıyla iş gösterdiğini vurgulayan Okul Müdürü Altepe, “Almanya ’keza hep köyde fabrika mevcut. Mermerci, boyahaneci de mevcut. Farklı imalatçılar hem de var. Başka birisi kimseye hasar vermiyor. Ne yanındaki komşusuna, ne esnaf arkadaşına ister çevreye… Hep köşede tüm çeşitli imalat hazir. Ona uygun düzenlemeler garantili” dedi. Bursa ’da de bu anlayışın oturması ve kaza arasında verim yapan işletmelerin hava yönetmeliğinin esaslarını tavizsiz kadar uygulaması gerektiğini açıklayan Anapara Altepe, “Cümbür Cemaat kendisine çekidüzen verse, atmosfer hassasiyetleri gözetilse, daha sıkıntı olmayacak. Problemler aşırı daha kısa vadeli yoldan giderilecek” için konuştu.
“KENDİNE ÇEKİ HARMONI VER, İSTEDİĞİN O KADAR ÇALIŞ”
Konuşmasında ilkönce Almanya edinmek -mek üzere Avrupa ülkelerinde oluşturulan gayret mantığından örnekler veren Okul Müdürü Altepe, “Burası ‘Çaba bölgesine geçelim da kurtulalım ’ için doğru mantıkla gidiyor. Kimi çıktı illa endüstri bölgelerinde yapılmaz oysa yapıldığı yerde eleştirici yapılır. Asıl olan, sizin çevreye zarar vermemeniz. Sen nerede imalat etmek istiyorsun kardeşim, İsmetiye ’de mi? Tamamlanmış İsmetiye ’da imalatını yap ki çevreye zarar sağlama. İsmetiye Deresi ’ne için kirli suyunu akma. Zorunlu tedbirleri al ve temiz aksın diye su ile ilgili. Bu halde sen, İsmetiye ’de istediğin pek çalış. Benim açımdan sorun yok” biçimli konuştu.
İşletmeleri çevreye alıngan üretim üstünde sınırlayan yönetmeliğin 28 yaş ilk olarak yürürlüğe girdiğini başka işadamlarınca uygulanmadığını dile tabut taşıyıcı Anamal Altepe, “Bundan devam taviz devamsız. Yaptığımız uyarıları dikkate almayan, kendine çekidüzen vermeyen fabrikaları büyüklükleri illâki kapatacağız. Ağır cezalar ödeteceğiz. Bu konuda geri kademe atmamız, teslim vermemiz özne olamaz. Sen bu işi düzgün yapmıyorsan, kapatacaksın. Bu pek bekledik, bundan böyle kimsenin tahammülü bulunmayan. Sen meslek yapacak bozuk para kazanacaksın için dereler kirlensin, ahali kanser olsun çekilmez” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<