banner359

Bursa’da PKK’nın Gençlik Yapılanmasına Darbe

04 Mayıs 2016 Çarşamba 12:35
Bursa’da PKK’nın Gençlik Yapılanmasına Darbe
Bursa’da üniversitelerde örgütlenmeye çalışan PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, Marmara Bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu 3’ü kadın 4 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz hafta yaşanan canlı bomba saldırısının ardından güvenlik tedbirlerini arttıran polis 1 Mayıs etkinliklerinde şüpheli hareketlerde bulunan 24 yaşındaki Mehmet S.’den kimliğini sordu. Polisten kaçan şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince mezarlıkta kovalamaca sonucu yakalandı. Bu kişinin PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin Marmara Bölge sorumlusu olduğu, Görükle’de ev toplantıları ile üniversiteden sempatizan kazanmaya çalıştığını belirledi.
Bu kişinin bağlantılarını araştıran Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK’nın kadın yapılanması olan YPJ’nin Marmara Sorumlusu M.T.’nin de aralarında bulunduğu A.E. E.Y.’yi de Görükle’deki bir evde gözaltına aldı.
PKK’nın gençlik yapılanması üyelerinin özellikle üniversite öğrencilerini kendilerine sempatizan olarak kazandırmaya çalıştıkları öğrenildi. Haklarında soruşturma evrakı hazırlanan 3’ü bayan 4 kişi bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<