Bursa’ya panoramik keşif

19 Kasım 2017 Pazar 15:14
Bursa’ya panoramik keşif

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Bursa’da devam eden ve planlanan yatırımların yanı sıra trafikte sıkıntı yaşanan bölgeleri havadan inceledi.

Göreve geldiği günden bu yana Bursa’da yaşanan sorunların tespitine ve bunların çözümüne yönelik hummalı çalışmalar yapan Aktaş, geçtiğimiz hafta metronun en yoğun olduğu saatlerde incelemelerde bulunarak, vatandaşların taleplerini dinlemesinin ardından, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile devam eden ve planlanan yatırımları havadan inceledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden ve yeni planlanan yatırımları hakkında Çavuşoğlu’na bilgi veren Aktaş, helikopterle bir saat süren inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, “Bursa, hızla büyüyen bir şehir. Bursa’da sokağa çıktığınızda kime sorarsanız sorun ilk madde ulaşım, trafiğin durumu, toplu ulaşımın kalitesi, hızı ve fiyatı ile ilgili sıkıntıdan bahsediliyor. Ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bursa’ya, genel bir fotoğrafa dikey olarak da bakalım istedik. Faydalı bir gezi oldu. Notlarımızı aldık, insanımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarla yeni dönemin farkını hissettireceğiz” dedi.

İlçe belediyeleri ile işbirliği 
Başkan Aktaş, yapılan çalışmaların olumlu etkilerinin olacağını ifade ederek, “Bugün ve bundan sonra yapılacak çalışmalar da uzun yıllar olumlu etkilerini hissettirecektir. Hem merkezi hükümet imkanlarını, hem Büyükşehir Belediyesi imkanlarını ve hem de hayırseverler, yap-işlet-devret ve iş adamları imkanlarını kullanacağız, hep birlikte adım atacağız” ifadesini kullandı.
Aktaş, ilçe belediyeleriyle de işbirliği içinde ortak akılla güç birliği oluşturarak Bursa’ya çok daha güzellikler katılacağının altını çizdi.

“Cumhurbaşkanımız ile paylaşacağız”
Başkan Aktaş, Bursa için verimli adımlar atılacağını belirterek, “Bugüne dek tespitlerim vardı ama bizatihi görmek de iyi oldu. Bu incelememizin ardından, şehrin doğusundaki, çalışması durdurulan İsabey katı atık toplama istasyonu, Vakıf’taki 250 dönümlük park, Kestel’deki su fabrikası olduğu alan, şehrin batısındaki kentsel dönüşüm ve Nilüfer’deki durumu, stadyum ve Acemler civarındaki yoğun trafik sirkülasyonundaki sıkışıkları, kuzey ve güney hattındaki T2 hattı ve buna bağlantılı yolların durumunu genel anlamda değerlendirdik. Aldığımız notları bir bir hayata geçirmek durumundayız. Bu izlenimlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızla da paylaşıp inşallah Bursa’yı layık olduğu yere daha fazla götürmek adına el birliğiyle, hükümet ve yerel idare olarak büyük bir güç birliğiyle hareket edeceğiz. Bursa’nın yarınları daha güzel olsun” diye konuştu.

banner380

“Öncelik ulaşım”
Tüm Bursalıları her zaman istişareye davet eden Başkan Aktaş, ulaşımla ilgili atılacak adımlardan bahsettiği açıklamasında, “Programda olan kavşaklar, ulaşım dairesi ile revize edilen kavşaklar, genişletmeye çalıştığımız yollar var, fayda maliyet analizi de yapıyoruz. Sadece ulaşım odaklı havadan bir inceleme daha yapacağız” diyerek, BURULAŞ ve Ulaşım Dairesi ile beraber hayata geçirilmesi planlanan yeni bir çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını anlattı.
Başkan Aktaş, Bursa’da ulaşımın önemine vurgu yaparak, “Bursa, ulaşımı konuşuyor, trafiğin yoğunlunu, ulaşımın kalitesini, toplu ulaşımın fiyatını… Bunlarda iyileştirmeler yapılması lazım, tabii ki plan dahilinde… İndirim yapacağımızı söyledik. Bursa gibi hızlı büyüyen yoğun şehirlerde trafik maalesef kaçınılmaz bir gerçek ama yapacağımız uygulamalarla bunu minimilize etmek lazım. Sabah, akşam ve hafta sonu belirli saatlerin pik saatler olduğunu unutmamak lazım. Kesinlikle yapılabilecek önemli dokunuşlar ve hamlelerimiz olacak” diyerek çalışmaların hızla süreceğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<