banner359

Çocuklar Yaz Aylarını Spor Yaparak Geçiriyor

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen yaz spor okulları ve yüzme kursları, bu yıl da binlerce çocuğu sporla buluşturdu. Yaz boyunca birçok spor branşında eğitim alan çocuklar, en çok ilgiyi ise yüzme kurslarına gösterdi.Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl olduğ

26 Ağustos 2014 Salı 16:19
Çocuklar Yaz Aylarını Spor Yaparak Geçiriyor

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen yaz spor okulları ve yüzme kursları, bu yıl da binlerce çocuğu sporla buluşturdu. Yaz boyunca birçok spor branşında eğitim alan çocuklar, en çok ilgiyi ise yüzme kurslarına gösterdi.
Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli spor branşlarında düzenlenen yaz spor okulları ve yüzme kursları büyük ilgi gördü. Okulların tatil olmasının ardından çocuklar Osmangazi Belediyesi ’nin çeşitli tesislerinde basketbol, judo, kablolu su kayağı, tekvando ve yüzme branşlarında eğitim aldı. Osmangazi Belediyespor tarafından düzenlenen yaz spor okullarına kayıt olan çocuklar, paket program olarak hafta içi her gün günde 2 ’şer saat olarak verilen eğitimlerde basketbol, judo, tekvando ve kablolu su kayağı branşlarında spor yapmanın tadını çıkardı. 3 dönem olarak düzenlenen ve her dönemin 3 hafta sürdüğü spor okullarına yaz boyunca toplam 620 çocuk katıldı.
Çocukların boş vakitlerini daha verimli geçirmeleri, spor yaparak sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri amacıyla açılan spor kurslarında en fazla ilgiyi yüzme branşı gördü. Karaman, Demirtaş, Fatih ve Atıcılar Yarı Olimpik Yüzme Havuzlarında gerçekleştirilen kurslara 615 yaşları arasında toplam 8 bin 779 öğrenci kayıt yaptırdı. 4 dönem olarak gerçekleştirilen kursların ilk dönemi 16 Haziran tarihinde başladı. Devam eden 4 ’üncü dönem kursları 12 Eylül tarihinde son bulacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Açmış olduğumuz yaz spor okulları ve yüzme kursları ile çocuklarımız, yaz tatillerini hem yüzme hem de diğer spor branşlarını öğrenme fırsatı buluyor. Çocuklarımızın boş vakitlerini spor yaparak geçirmeleri çok önemli. Spor, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarken, sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini de sağlıyor. Biz, tesislerimizde çocuklarımıza sahip çıkıyoruz ve sportif faaliyetlerle onların eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Spor sayesinde sağlıklı, kendini eğiten, geliştiren ve tabi ki topluma faydası olan bir nesil yetişiyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<