banner359

El Değmemiş Kanyonda İlk Tecrübe

Bursa ’nın İnegöl ilçesi Uludağ ’ın eteklerinde henüz doğa severler tarafından yeni yeni keşfedilen çam, köknar, ıhlamur ve kestane ağaçlarının arasından uzun bir parkurdan sonra ulaşılan doğa harikası Fevziye Kanyonu Doğader üyesi dağcıların en ilginç tecrübeleri ar

28 Temmuz 2014 Pazartesi 14:16
El Değmemiş Kanyonda İlk Tecrübe

Bursa ’nın İnegöl ilçesi Uludağ ’ın eteklerinde henüz doğa severler tarafından yeni yeni keşfedilen çam, köknar, ıhlamur ve kestane ağaçlarının arasından uzun bir parkurdan sonra ulaşılan doğa harikası Fevziye Kanyonu Doğader üyesi dağcıların en ilginç tecrübeleri arasında yer aldı.
Bursa ’nın İnegöl ilçesine 14 kilometre mesafede, Uludağ ’ın eteklerinde bulunan Fevziye köyünden adını alan Fevziye kanyonu doğa severler tarafından yeni yeni keşfediliyor. Çam, kayın, köknar, meşe, ıhlamur, kestane ve cevizdir ağaçlarından oluşmuş el değmemiş ve dağcılar , doğa severler tarafından keşfedilmemiş, tamamen doğal gerçek bir kanyon olan Fevziye kanyonu 970 metre rakımdan başlayarak 1300 metreye kadar çıkıyor. Yosunlu yolda ıslak kayalar, devrilmiş ağaçlar, yuvarlanmış kayalar, bir ara soğuk, bir ara sıcak, bazen ağaçlardan gün ışığının dahi içerisine girmediği karanlık köşeleri ile doğa severlere ilginç bir deneyim kazandıran kanyon doğaseverler tarafından Türkiye ’nin en nadide köşelerinden biri olarak gösteriliyor. Doğader üyelerinden oluşan 45 kişilik ekip on saatlik zorlu yürüyüş sonunda kanyona ulaştı. 25 kilometrelik bu yürüyüşün ardından gördükleri manzara karşısında adeta büyülenen doğa severler henüz el değmemiş kanyonun korunması gerektiğini dile getirerek, kanyonu ziyaret etmek isteyen kişilerin doğaya saygılı davranmaları gerektiğine dikkat çekti. Doğader üyesi el değmemiş kanyona yaptıkları ilk yürüyüşün ardından tekrar yürüyüşe geçerek şehir merkezine indi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<