Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri…

Gazeteciler Konfederasyonu Umumi Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayı yaptığı yazılı açıklamada, “Acele özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça 24 Temmuzlar bizler dolayı bayram yok, bir

24 Temmuz 2014 Perşembe 18:42
Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri…

Gazeteciler Konfederasyonu Umumi Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayı yaptığı yazılı açıklamada, “Acele özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça 24 Temmuzlar bizler dolayı bayram yok, birlik günü olacaktır” dedi.
Ülkenin en kocaman acele meslek örgütü olan Gazeteciler Konfederasyonu ’nun Umumi Başkanı Nuri Kolaylı, gazetecilerin gururlu direnişi sonucu 24 Temmuz 1908 ’da açık yürekli sansürün, aradan sonraki nokta -de maalesef şekil değiştirerek takip ettiğine uyarı çekti. Anons akseptans ve yayma özgürlüğünün en iktidardaki aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini tedarik eden kurumların başında geldiğini vurgulayan Nuri Kolaylı, halkın sesi cerahat toplama görevini üstlenen kendi geçimini sağlayan ve serbest basının, akıl özgürlüğünün hem de çap etkili aracı olduğuna uyarı çekti. Kolaylı, "Demokratik sistemin enerjik temeller boyunca yükselmesi, baskı özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. bunun için acele, her anlamda maddi yönden bağımsız olmalıdır. Basının kendi geçimini sağlayan olmadığı biraz ülkede demokratik parti ve er haklarından söz edilemez. Basının özgürlüğüne son veren ve basını temel işlevini yapmaktan uzaklaştıran sansür eğer, halkın çıkarlarının savunulmasının ve serbest düşüncenin gelişmesinin önündeki en çok engeldir" dedi.
Ülkemizde gerçek anlamda acele özgürlüğünün varlığından cümle konservesini yapmak ne acıma oysa mantıklı olmadığını açıklayan Kolaylı, "Türk Cinayet Kanunu ve Terörle Mücadele Yasası ’nda sehpa bölge basına ilişkin biraz maddeler, Türk basınının özgürlüklerini tahdit ve bile elinden kabul yönündedir. Türkiye genelinde örgütlenerek acele özgürlüğü uygun geleceğe umutla bakmamızı karşılayan Gazeteciler Konfederasyonumuza taraf 8 federasyon, biraz 80 gazeteciler cemiyeti ve bu kurumlara üye 20 bini fazla meslektaşımızla hep birden, basın mensupları özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılacağı güne kadar 24 Temmuzları şölen değil, dayanışma günü iken kutlayacağız" o konuştu.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<