banner359

İftar sofrasına 90 bin dolarlık ziyaretçi

BURSA'nın İznik İlçesi'nde oturan Yalçın Öztürk, evinde iftar vakti masasında, Latince adı 'Oryctes Nasicornis' olan 'Gergedan Böceği' buldu.

04 Temmuz 2015 Cumartesi 21:56 2015-07-04 21:59:03
İftar sofrasına 90 bin dolarlık ziyaretçi
İznik İlçesi'ne bağlı Beyler Mahallesi'nde oturan Yalçın Öztürk dün akşam iftar vaktinde masada bulduğu gergedan böceğini koruma altına aldı. Böcek hakkında araştırma yaptığını söyleyen Öztürk, "Gergedan böceğinin, yurt dışında yüksek fiyatla satılan bir böcek türü olduğunu öğrendim. Böceğe zarar gelmemesi için koruma altına aldım. Pazartesi günü İznik İlçe Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü'ne teslim edeceğim" dedi.
İznik İlçesi'nde geçen Haziran ayında, kafeterya işleten Mustafa Oruç işyerine giren gergedan böceğini müşterilerin fark etmeden üzerine basarak telef olmasını son anda önlemişti. Oruç, güçlü olan bu böceği daha sonra doğaya bırakmıştı.
GERGEDAN BÖCEĞİNİN ÖZELLKİLERİ
Gergedan Böceği, Antartika hariç her kıta bulunabilen boynuzlu bir böcek olarak biliniyor. Dünyanın en güçlü böcekleri arasında yer alıyor. Yaprak, çöp, bitkiler altına sığınarak yaşamını sürdürüyor. Kabuğunda bulunan keratin maddesi kimya sanayii, kozmetik sanayii ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Mali değeri böceğin büyüklüğüne göre değişiyor. Ağırlığının 850 katına kadar taşıma kapasitesi olduğundan koleksiyoncular tarafından rağbet görüyor.
Boynuz sadece erkeğinde bulunan bu böceğin toplanıp satılması ve alınması yasaklandı.

Son Güncelleme: 04.07.2015 21:59
Anahtar Kelimeler:
IznikGergedan Böcegi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<