Türkiye’den Dopingle Mücadelede Anlamlı Bağış

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) dopingle mücadele araştırmalarına 10 milyon dolar devlet katkısı ayrılması yönünde başlattığı fona 250 bin dolar bağış yaptı. Bağış yapan ilk üç ülkeden...

10 Eylül 2014 Çarşamba 10:19
Türkiye’den Dopingle Mücadelede Anlamlı Bağış
Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) dopingle mücadele araştırmalarına 10 milyon dolar devlet katkısı ayrılması yönünde başlattığı fona 250 bin dolar bağış yaptı.
Bağış yapan ilk üç ülkeden birisi olan Türkiye, ayrıca yaptığı bağışı Dünya Dopingle Mücadele Örgütü’ne (WADA) ulaştırmış olan ilk ülke konumunda yer aldı. IOC tarafından geçtiğimiz yılın Aralık ayında duyurulan fon, yasaklı maddelerin tespitinde kullanılacak tekniklere ilişkin yeni araştırmalar için oluşturuldu.

ERDENER: "DOPİNGE SIFIR TOLERANS"
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı, IOC ve WADA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, dopingle mücadelede tespit yöntemlerinin geliştirilmesi için yapılan araştırmaların önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı olarak Türk sporcularının yasaklı maddelerden uzak kalmalarını ve temiz birer sporcu olarak çalışmalarını sürdürmelerini sağlamak en önemli önceliğimizdir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yapmış olduğu bağış, dopingi spordan uzak tutmaya yönelik kararlılığın bir göstergesi olarak WADA’nın hesaplarına iletildi. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Türkiye’de doping konusuna ’sıfır tolerans’ göstermekteyiz. Bakanlığımızın bu yaklaşımının WADA paydaşı birçok devlet için örnek oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

REEDIE: "TÜRKİYE’NİN BU ÇABASINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"
WADA Başkanı Sir Craig Reedie de, WADA’nın internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Türk hükümetinin bu hareketi, IOC’nin 10 milyon dolarlık desteğine karşın, WADA’ya yapılacak devlet katkısının eşdeğer 10 milyon dolar hedefine ulaşma yönündeki kararlılığın bir göstergesi. Yapılacak olan araştırmalar, yasaklı maddelerle mücadelede bize güç katacak. Türkiye’nin bu çabasından ötürü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sayın Prof. Dr. Uğur Erdener’e özel teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<