banner359

"İnşaata Gitmeden Mühendis Oluyorlar"

23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:24
"İnşaata Gitmeden Mühendis Oluyorlar"
İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) üyesi Yasin Sağer, birçok öğrencinin inşaatlarda kolon ve kirişi görmeden mezun olduğunu söyledi.
İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi’yle imzaladığı iş birliği protokolü çerçevesinde tecrübeli üyelerini inşaat bölümü öğrencileriyle buluşturmayı sürdürüyor. Öğrencilerle bir araya gelen BURYAP İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer, “İlk zamanlarımızda konut inşaatları, tadilat, proje gibi işler yürütüyorduk. Daha sonra kamu ihalelerine yoğunlaştık. Bugün itibarıyla yılda 300-350 konut imal eder hale geldik. Bunun yanında çevre düzenlemeleri, okul, hastane, köprü yapımına kadar birçok kamu yatırımına da imza atıyoruz. Aynı zamanda farklı sektörlerde de yatırımlarımız mevcut” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin üniversitede teorik ağırlıklı bir eğitim aldığına dikkat çeken Sağer, bunun tek başına yeterli olmadığını vurguladı. Geleceğin inşaat mühendisi adaylarına eğitimleri boyunca fırsat buldukça sahada kendilerini geliştirmelerini tavsiye eden Sağer, “Sektörde tutunmak dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. Birçok meslektaşımız, kolon ve kirişi yerinde görmeden mezun oluyor. Bu da gelecekte işlerini zorlaştırıyor. Piyasada daha çok tecrübeli inşaat mühendisleri tercih ediliyor. O yüzden mümkün olduğu kadar kendinizi geliştirmeli, şantiye tecrübesi elde etmelisiniz” dedi.
İnşaat mühendisi adaylarının sorularını cevaplayan Sağer, BURYAP İnşaat olarak staj başta olmak üzere birçok konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<