İnternetten cinayet haberleri okuyup öldürmüş!

21 Ağustos 2016 Pazar 11:36
İnternetten cinayet haberleri okuyup öldürmüş!
Bursa’da annesinin imam nikahlı yaşadığı eşini öldüren sanık, internette cinayet haberlerini okuduktan sonra Soma’dan Bursa’ya geldiğini söyledi.
Olay, 8 Şubat Pazartesi akşamı merkez Osmangazi ilçesi Yenikaraman Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece işten çıkarak eve gelen Hayriye T., kapıyı açtığında yatak odasında imam nikahlı eşi Hamza Deniz’in (51) yerde kanlar içinde hareketsiz yattığını fark etti. Yapılan incelemelerde vücuduna 10 bıçak darbesi alan Hamza Deniz’in hayatını kaybettiği belirlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları araştırmalar sonucunda teknik takibin ardından Hamza Deniz’i dini nikahlı eşi Hayriye T.’nin oğlu Savaş T.’nin öldürdüğü ortaya çıktı. Savaş T., Manisa’nın Soma ilçesinde saklandığı evde yakalandı.
"Askere gideceğimi, helallik almaya geldiğimi söyledim"
Hakkında yakın akrabayı öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Savaş T.’nin duruşması Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savaş T., olaydan 6 ay önce annesinin, evini terk ederek Bursa’da Hamza Deniz ile yaşamaya başladığını ve bu yüzden dedikodular çıktığını, internette cinayet haberleri okuduktan sonra Hamza Deniz’i öldürmek için Soma’dan Bursa’ya geldiğini söyledi. Savaş T., şu ifadeleri kaydetti:
"Suç aleti bıçağı, bere ve eldiveni İzmir terminalinden aldım. Bursa’ya erken geldiğim için oyalandım. Annemin saat kaçta işe gittiğini daha önceki konuşmalarımızdan dolayı biliyordum. Sabah erken saatlerde sokakta annemin evi terk etmesini bekledim. Annem evden ayrılmasından sonra eve gittim. Zili çaldım. Hamza cama çıktı, beni görünce içeriye almak istemedi. Ben de askere gideceğimi, helallik almaya geldiğimi söyledim. Kapıyı açtığında elinde sarı saplı ekmek bıçağı vardı. Önümden salona doğru yürüyüp, telefonla benim geldiğimi anneme haber verecekti. Sırtı bana dönük olduğu için arkasından gidip defalarca elimdeki kahve renkli saplı bıçağı defalarca sapladım. Aramızda arbede yaşandı. Bu sırada elim kesildi. Bıçak elimden yere düştü. Hamza’ın elindeki bıçak da yere düşmüştü. Bu defa sarı saplı bıçağı alıp defalarca Hamza’ya sapladım. Holde başlayan itişme mutfakta sonlandı. Hamza yere düşüp, hareketsiz kalınca, ben de bıçakla vurmayı bıraktım."
"Hedef şaşırtmak için not bıraktım"
Cinayetin ardından evi dağıttığını anlatan Savaş T., "Hedef şaşırtmak için kağıt aradım. Üzerimdeki kalemle pusulaya ’Yakında seni de alacam Karadağlı ceylanım’ şeklinde sözler yazıp, hedef şaşırtmak istedim. Bu hitap daha önce anneme musallat olan Ahmet isimli kişinin ona sesleniş şekliydi. Salonda masanın üzerinde bulunan telefonunu alıp evden ayrıldım. Telefonu alma nedenim Hamza’nın telefonla başkalarıyla iletişim kurmasına mani olmaktı. Her iki bıçağı da köprüden attım. Terminale giderken yaralı elim için eczaneye uğradım" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Savaş T.’nin tutukluluk halinin devamına ve eksik evrakların giderilmesine karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<