banner359

İpi Yutan Leylek İçin Seferber Oldular

Bursa’nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç Mahallesi’nde ip yutan leylek için vatandaşlar seferber oldu. Talihsiz leyleğe yapılan müdahalenin ardından ip çıkartıldı.Karacabey’in Eskikaraağaç Mahallesi’nde her yıl bahar aylarının gelmesiyle...

25 Haziran 2016 Cumartesi 14:59
İpi Yutan Leylek İçin Seferber Oldular
Bursa’nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç Mahallesi’nde ip yutan leylek için vatandaşlar seferber oldu. Talihsiz leyleğe yapılan müdahalenin ardından ip çıkartıldı.
Karacabey’in Eskikaraağaç Mahallesi’nde her yıl bahar aylarının gelmesiyle birlikte misafir olan leylekler, bölge halkıyla uyum içinde yaşamlarını sürdürüyor. Bir leyleğin ip yuttuğunu gören vatandaşlar seferber oldu. İlk müdahalesi yapılan yavru leylek için belediye ekipleri de duruma el attı. Talihsiz leylek Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesindeki Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne gönderildi.
Yavru leyleğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yapılacak tedavinin ardından talihsiz leylek, şu anki yaşam alanı olan Eskikarağaç’a geri getirilecek.
Talihsiz leyleğe ilk müdahalede bulunan vatandaşları gösterdikleri duyarlılıktan ötürü kutlayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "İlçemizde leylek sevgisi ve bilincinin oluşturulması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı bölge departmanı, mahalle muhtarları ve kent konseyi bünyesinde, her mahallede bir temsilci üyenin yer aldığı Leylek Çalışma Grubu ile sevimli dostlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri adına, büyük bir titizlikle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda belediyemiz tarafından hazırlanan Leylek Master Planı çerçevesinde, bütünsel olarak başlattığımız leylek sevgisi ve bilincinin aşılanması çalışmalarının, böylesine güzel sonuçlar ortaya çıkarması gerçekten gurur verici. Bu anlamda, yardıma muhtaç olan yavru leyleğe ilk müdahaleyi gerçekleştiren tüm bölge sakinlerini gönülden kutluyorum. Karacabey’imiz, hayvanlara karşı duyarlı kimliğiyle de örnek oluyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<