banner359

İtfaiyenin 303. gurur yılı

02 Ekim 2017 Pazartesi 17:24
İtfaiyenin 303. gurur yılı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı personeli ağırlayarak, İtfaiye Teşkilatı’nın 303. kuruluş yıldönümünü kutladı. İtfaiye Daire Başkanı Muhammet Emin Tarım ve şube müdürleri, Başkan Altepe’ye günün anısına itfaiye maketi ile mesleki kamuflaj hediye etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten’in de katıldığı ziyaret, Ankara Yolu’ndaki başkanlık binasında gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 asırdır faaliyet gösteren itfaiye teşkilatının Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli birimlerinden biri olduğunu kaydederek, itfaiyecilerin meslek gününü kutladı. Vatandaşın malı canın yongası olarak gördüğünü ve buna göre hareket ettiğini, yangın ya da afetlerde itfaiye erlerini dört gözle beklediğini kaydeden Başkan Altepe, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin dışa dönük birimlerinin başında İtfaiye Teşkilatı’nın geldiğini ifade etti. Açıklamasında teşkilatın çalışma esaslarına değinen ve bir yangına müdahalede azami sürenin 5-10 dakikayla sınırlı tutulduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, sürenin daha da kısalması adına çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi. İtfaiyenin sadece yangın söndürmediğini, her türlü afette rol aldığını ve can kurtardığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bizim için bunlar çok önemli. İtfaiye Teşkilatı’nın etkin şekilde görev yapması, ekip ve ekipmanıyla daha da güçlenmesi en büyük hedefimiz” dedi.

Başkan Altepe, açıklamasında itfaiyenin ‘teşkilat anlamında’ Bursa’da ulaştığı noktayı da özetledi. Sınırları 250 kilometrekareden 11 bin kilometrekareye çıkan şehirde 2017 yılında 9 bin ayrı yangın olayının gerçekleştiğini belirten Başkan Altepe, 14 ayrı noktada 55 kişinin de boğulmaktan kurtarıldığını söyledi. Bir yandan yangınlarla mücadele ettiklerini diğer yandan can kurtardıklarını vurgulayan Başkan Altepe, daha etkin mücadele için araç sayısını 56’dan 120’ye çıkarttıklarını ifade etti. Daha önce 11 olan müdahale noktasını 28 büyük binaya taşıdıklarını, 66 ayrı noktada itfaiyenin anında müdahale edebilir olmasını sağladıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Hedefimiz, İtfaiye Teşkilatı’nı daha da güçlendirmek. Daha önce 350 personelle çalışırken, yeni alınan personelle sayıyı 480’e çıkarttık. 525 adet de gönüllü teşkilat oluşturduk. 350 yerine yaklaşık 1000 kişiyle 66 ayrı noktada faaliyet gösterir olduk. İnşallah tüm bu kapasiteyi daha da geliştireceğiz. Yaptığınız faaliyetler nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Altepe, ziyaret sonunda telsizden anons yaparak, Bursa’da görev yapan tüm itfaiyecilerin gününü kutladı.

Anahtar Kelimeler:
BursaBüyükşehirItfaiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<