banner359

Korkutan Açıklama

.

23 Ocak 2015 Cuma 16:15 2015-01-23 16:18:03
Korkutan Açıklama
 Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ’nün açıklamalarına göre bugün saat 12.19′da Bursa ’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Uğurlupınar Köyü2nün 1.2 km batısında 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İstanbul ’da da hissedilen depremlerle ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bursalılar için korkutucu uyarlılarda bulundu.

“BU DEPREMLER UYARICI OLMALI”

Bölgede kırık boyları 40-60 Km arasında değiştiği için çok büyük bir deprem oluşturamadığını belirten Ercan, “Ancak oluşturabileceği 6, 6.5 büyüklüğünde depremler bile Bursa Mustafakemalpaşa kesimlerinde bile yeni yerleşimlerin genellikle bol sulu, gevşek, jole gibi tarım alanlarına doğru gelişmesi nedeniyle çok etkili olabilecektir” diye konuştu. Bu kırığın özellikle Batı Kolu ’nun 7.5′a varan büyük depremler üretebileceğine vurgu yapan Ercan, “Bu küçük boyutlu depremler kentsel dönüşümü hızlandırmak için bir uyarı olmalı. Bursa bu konuda sınıfta kalmıştır. Bursa korkulacak bir yapılanma içerisine girmiştir. Bunun bedelini Bursa gelecekte ödeyecektir. Deprem kötü olan her şeyin bedelini ödetir” dedi.
Sözcü

Son Güncelleme: 23.01.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<