banner359

Kumbaradan beklerken karşısına sponsor çıktı

.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 13:15 2015-07-06 13:19:37
Kumbaradan beklerken karşısına sponsor çıktı
 Bursa’da seyyar ayakkabı boyacılığıyla geçimini sağlayan Şaban Toprak, kutsal topraklara gitmek için kumbarada para biriktirirken, tanıştığı bir hayırsever Toprak’a umre hediye etti.
9 senedir Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği”nin (BESOB) kapısında ayakkabı boyayan, 48 yaşındaki işçi emeklisi Şaban Toprak, Bursa Nalburlar Odası'nın dağıttığı umre kumbaralarından kendisi ve çocukları için birer tane aldı.  Kazandığı paralardan 10 kuruşları buraya atarak umre parası biriktirmeye çalışan Toprak’la çevresindekiler alay etmeye başladı. Ancak bir gün ayakkabısını boyayıp tanıştığı hayırsever bir vatandaş, Toprak’ın umreye gitmek istediğini ve bunun için gösterdiği çabayı öğrendiğinde ona umre hediye etmek istedi. Toprak umre parasını elden almayı geri çevirince, hayırsever vatandaş bu sefer en kısa sürede Toprak’ı göndermeye söz verdi.
Kutsal topraklara her zaman çok gitmek istediğini ancak imkanının olmadığını söyleyen Şaban Toprak, “Buradan geçen vatandaşlar bana "hacı abi, hacı abi" diye sesleniyorlar. "Hacca gittin mi" diye soranlar çok oluyor. Ben de ‘nasip olmadı, inşallah olur’ diyordum. İnsan niyetine girince tarafını belli edince Rabbim gönderiyor. İyi niyet olunca Allah yardım ediyor. Yoksa 10 kuruşlarla ben bu parayı biriktiremezdim.” diye konuştu.
Şaban Toprak, Mekke ve Medine'ye bayramdan sonraki ilk kafile ile hareket edecek.

Son Güncelleme: 06.07.2015 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<