banner359

Marmara'da deprem! Bursa'da da hissedildi!

16 Kasım 2015 Pazartesi 18:17 2015-11-16 18:18:49
Marmara'da deprem! Bursa'da da hissedildi!
 Saat 17:45'te Marmara Bölgesi'nde hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem Bursa'da da hissedildi! Kandilli Rasathanesi, depremin 4,2 büyüklüğünde olduğunu ve 7,7 km derinlikte meydana geldiğini duyurdu.
Saat 17:45'te Marmara Bölgesi'nde hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü veya şiddeti konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesine de erişim sağlanamıyor.
Depremin Marmara Denizi Tekirdağ açıklarında meydana geldiği tahmin ediliyor.
İstanbul'un bir çok ilçesinde de hissedilen depremin İstanbul'la birlikte Bursa, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildiği öğrenildi.

Kandilli Rasathanesi, depremin 4,2 büyüklüğünde olduğunu ve 7,7 km derinlikte meydana geldiğini duyurdu.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ise saat 17:45'te İstanbul'da 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.
Depremin Merkez üssünün Marmara Denizi, büyüklüğünün ise 4 olduğu öğrenildi.
Euro-Med sismoloji merkezine göre 12 km derinlikte olan depremin merkez üssünün İstanbul'un 25 kilometre güneybatısında olduğu belirtildi.
Bu depremler büyük depremin habercisi mi?
İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü'nden Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz NTV'ye yaptığı açıklamada merkez üssü Marmara Denizi olan 4.0 şiddetindeki depremin öncü deprem olamayacağını söyledi. Okan Tüysüz Marmaradan geçen Kuzey Anadalu Fay hattında küçük depremlerin her zaman beklenebileceğini ancak büyük Marmara depremi için bu küçük depremlere öncü deprem denilemeyeceğini söyledi.
Prof. Tüysüz "Endişe edilecek bir durum yok" dedi. 

Son Güncelleme: 16.11.2015 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<