Başbakan’a Tüsiad Daveti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyetini kabul etti. TÜSİAD’ın patronu Haluk Dinçer, TÜSİAD’ın 18 Eylül’de yapacağı Yüksek İstişare Konseyi toplantısına Başbakan Davutoğlu’nu da davet...

12 Eylül 2014 Cuma 12:28
Başbakan’a Tüsiad Daveti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyetini kabul etti. TÜSİAD’ın patronu Haluk Dinçer, TÜSİAD’ın 18 Eylül’de yapacağı Yüksek İstişare Konseyi toplantısına Başbakan Davutoğlu’nu da davet ettiklerini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina’da TÜSİAD heyetini kabul etti. Başbakan Davutoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunan heyet, TÜSİAD’ın 18 Eylül’de yapacağı Yüksek İstişare Konseyi toplantısına Davutoğlu’nu da davet etti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 62. Hükümet Programı ile ilgili görüşlerini paylaştıklarını belirterek, görüşlerin hükümet programıyla uyum içinde olduğunu ifade etti. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik alandaki önceliklerini Davutoğlu ile paylaştıklarını anlatan Dinçer, bu anlamda demokratik standartların yükseltilmesi başlığı altında kapsamlı bir yargı reformunun Türkiye’nin öncelikli alanı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.
Makroekonomi alanında Türkiye’nin bugün sağladığı istikrarın bundan sonra da korunması ve güçlendirilmesi konusundaki görüşlerini paylaştıklarını belirten Dinçer, "Mikroreformlar alanında öncelikli gördüğümüz yasaların bir an önce parlamentodan çıkarılmasıyla ilgili görüşlerimizi kendisine ilettik. Türkiye’nin temel meselelerinde çözüm sürecindeki bu sürecin ekonomik alanına sahip çıkmış durumdayız. Bu konuda yaptığımız çalışmaları kendisiyle paylaştık" diye konuştu.
Yüksek İstişare Kurulu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrif edeceğini belirten Dinçer, Başbakan Davutoğlu’nu da toplantıya davet ettiklerini söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<