Öğretmenliğe geçmeyi düşünenlere pedagojik formasyon fırsatı

Öğretmenliğe geçmeyi düşünenlerin alması gereken pedagojik formasyon eğitimleri için başvurular 15 Haziran Perşembe günü başlıyor.Eğitim Fakültesi’nde bölümü olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atanan bölümlerde...

14 Haziran 2017 Çarşamba 15:37
Öğretmenliğe geçmeyi düşünenlere pedagojik formasyon fırsatı

Öğretmenliğe geçmeyi düşünenlerin alması gereken pedagojik formasyon eğitimleri için başvurular 15 Haziran Perşembe günü başlıyor.

Eğitim Fakültesi’nde bölümü olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atanan bölümlerde okuyan kişilerin pedagojik formasyon eğitimleri Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Uludağ Üniversitesi Senatosu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle mezuniyet aşamasında olan öğrenciler ve mezunlara yönelik Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için 2 bin 500 kontenjan belirledi. Pedagojik formasyon eğitiminden yararlanmak isteyenlerin Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine başvurarak 20 Haziran 2017 tarihine kadar ön kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

banner380

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, pedagojik formasyon eğitiminin 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 14’er haftalık iki dönem halinde yürütüleceğini ve eğitimin sonunda sertifika verileceğini söyledi.

Programın uygulamasında Uludağ Üniversitesi Kredili Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği kurallarının geçerli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Demirel, teorik derslere yüzde 70, uygulamalı derslere yüzde 80 devam zorunluluğu bulunduğunu bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<