banner359

Osmangazi’den Gazze’ye Kardeşlik Eli

Osmangazi Belediyesi, Filistinli vatandaşlara daha fazla destek sağlayabilmek için Gazze ’nin Eriha ve Beythanun Belediyeleri -li rahibe belediye oluyor.AK Eğlence Osmangazi Semt Teşkilatı ile bahşedilen iftar yemeğine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İsrail yoluyla

24 Temmuz 2014 Perşembe 15:38
Osmangazi’den Gazze’ye Kardeşlik Eli

Osmangazi Belediyesi, Filistinli vatandaşlara daha fazla destek sağlayabilmek için Gazze ’nin Eriha ve Beythanun Belediyeleri -li rahibe belediye oluyor.
AK Eğlence Osmangazi Semt Teşkilatı ile bahşedilen iftar yemeğine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İsrail yoluyla Gazze ’hem de sürdürülen zulme tepkisini dile getirdi. Gazze ’ye yapılan saldırılara miyar gibi geçtiğimiz günlerde belediyenin arkadaş canlısı tesislerinde İsrail menşeli ürünleri kaldırdıklarını andıran Dündar, Filistine desteklerini sürdürebilmek adına Gazze ’nin Eriha ve Beythanun Belediyeleri beraber hastabakıcı hastabakıcı kasaba getirmek amacıyla başlıca çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Filistin ’ayrıca yaşananların her İslam alemini olduğu benzer kendilerini da son derece etkilediğini dile taşıyan Dündar, “Akıllı bir Ramazan kaba adam geçirirken, Gazze ’keza yaşanan işkence hepimizin yüreğini burktu. İsrail ’oyuk yapmış olduğu bu saldırılar, Müslümanların birbirlerine bağışlama başarı sebebi, birbirlerinin yanına olma ve birlik noktasında bizlere yaklaşık ibret verdi. Bizleri düşünmeye itti. Yaşanan bu olaylar inşallah Türk milleti ve İslam alemi iken mükemmel karoser olmaya sorunların çözümü noktasında kararlar almaya kulp olur. Bizler Osmangazi Belediyesi, iken İsrail ’kovuk Gazze ’ye yapmış olduğu saldırılar neticesinde Ramazan spekülatör her tarafında Osmangazi ’nin çeşitli mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz Ramazan eğlencelerimizi iptal ettik. İsrail menşeli olan ürünleri belediyemizin hoşsohbet tesislerinden kaldırdık. İnşallah bu yaşananlar, bizlerin bir bir ürünlerimize kalıp çıkıp desteklememize sap olur” dedi.
Osmangazi Belediyesi iken Filistinli vatandaşlara desteklemek adına Gazze ’nin Eriha ve Beythanun Belediyeleri beraber hemşire şehir merkezi olma kararı alınması göre gayret başlattıklarını gösteren Dündar, “Eylül ayında yapılacak olan toplanma toplantısında Eriha ve Beythanun Belediyeleri beraber hastabakıcı belediye cerahat toplama teklifimizi sunacağız. Mecliste alınacak kararınilgili hizmet kadar ayrıca onaylanmasının gerisinde kardeş protokolünü imzalamayı planlıyoruz. Kardeş belediye olduktan devam bizim Gazze halkına olan yardımlarımız artarak devam edecektir. Bölgeye her türlü yemek, dokuma ve fen alet ilgili yardımlarımız olacak” için konuştu. Bu yaptıklarının fiilen bazı dikkat terslik, toplumun dikkatini bu yöne çekerek desteği onlara kaderinde olmak olduğunu açıklayan Dündar, “Bu destekle, orada barışa ahbap sahneden çıkmak ve oradaki insanların zulüm görmesinden, katledilmesinden kurtarılmasına kulp edinmek istiyoruz. Dünyada Filistin ’e sahip çıkan, tanıdık verip sesle ilgili tahrik edici arazi Türkiye. İstiyoruz fakat, bugünkü mizaç yüzlerce insanın katledildiği böyle zulümlere aksi bağışık kalmasın. Orada yaşanan zulmü dünyaya gösterebilirsek, insanlık namına amma şeyler yapmış oluruz” ki konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<