banner359

Sağlık Çalışanları Somali’de

Sağlık Bakanlığı çalışanları, Somali MogadişuTürkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’nde görev yapmak üzere Somali ’ye gitti.Türkiye Cumhuriyeti ile Somali arasında imzalanan protokol çerçevesinde başkent Mogadişu ’da hizmete açılacak olan Somali MogadişuTürkiye Eği

20 Ağustos 2014 Çarşamba 19:17
Sağlık Çalışanları Somali’de

Sağlık Bakanlığı çalışanları, Somali MogadişuTürkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’nde görev yapmak üzere Somali ’ye gitti.
Türkiye Cumhuriyeti ile Somali arasında imzalanan protokol çerçevesinde başkent Mogadişu ’da hizmete açılacak olan Somali MogadişuTürkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’nde üçer aylık periyotlarla personel görevlendirilirken, ilk kafilede bulunan 16 sağlık çalışanı, İstanbul Atatürk Havaalanı ’ndan hareket ederek Somali ’ye vardı.
62 bin metrekare alan üzerine kurulan 200 yataklı ve 4 ameliyathanenin bulunduğu dev kampusun önümüzdeki aylarda açılması beklenirken, yıllardır basit enfeksiyonların bile ölüm sebebi olduğu ülkede Türkiye ’nin inşa ettiği donanımlı hastane ile sağlık meselesinin halledilmesi planlanıyor.
Bir takım temaslar için yurtdışında bulunan Somali Sağlık ve Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Abdi ile aynı uçakta seyahat etme fırsatı bulan Türk sağlık personelinin çalışmalara başladığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<