banner359

Şehit Aileleri Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref…

Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Günü Bursa ’da şehit aileleri ile kutlandı.Heykel ’deki Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ile başlayan programda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Bursa Vali Yardımcısı Sayın İsmail Demirhan ve Büyük

27 Ağustos 2014 Çarşamba 13:43
Şehit Aileleri Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref…

Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Günü Bursa ’da şehit aileleri ile kutlandı.
Heykel ’deki Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ile başlayan programda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Bursa Vali Yardımcısı Sayın İsmail Demirhan ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Abdülkadir Karlık ’ın da katıldığı programda , Türkiye Harp Malulleri, Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği anıta çelenk koydu. Gaziler Derneği basın sözcüsü Aynur Tan, "26 Ağustos 1922 ’de başlayan büyük taarruz, 30 Ağustos 1922 ’de Türk ordusunun kesin zaferi ile neticelenmiştir. 26 Ağustos, ayrıca derneğimizin kuruluş ve şeref günüdür. Mutluyuz ve gururluyuz. Derneğimiz, Çanakkale ve diğer cephelerden İstanbul ’a ya da farklı yerlerden gelen gazilerimizin bakım, tedavi ve memleketlerine dönebilmeleri maksadıyla kuruldu. Vatan toprağını korumak uğruna şehit olan ve yaralanan kahraman insanlar canlarını büyük Türk milleti için verdi. Unutulmamalıdır ki şehidini, gazisini hatırlamayan bir milletin bağımsız bir devlet ve millet olarak varlığını devam ettirebilmesi mümkün değildir" diye konuştu.
Heykel ’deki törenin ardından şehit aileleri ve askeri erkan, Pınarbaşı ve Hamitler şehitliklerini ziyaret ederek, şehit Mehmetçikler için dua etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<