banner359

Tahtakale’nin çehresi Büyükşehir ile değişiyor

04 Ağustos 2017 Cuma 18:32 2017-08-04 18:35:59
Tahtakale’nin çehresi Büyükşehir ile değişiyor

 Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla gerçekleştirilen projeleri kapsamında Tahtakale Caddesi’ndeki binalarda cephe sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaların tamamlanmasıyla Tahtakale’nin çehresinin değişeceğini söyledi.

Bursa’ya eserler kazandırırken, aynı zamanda kentin caddelerini de daha modern görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tahtakale’de devam eden cephe sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.
Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıdıklarını söyleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Marka ve kalite kenti Bursa’ hedefiyle çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Bursa’mız kabuk değiştiriyor. En önemli bölgemiz de Bursa’nın her zaman merkezi olan Ulucami civarı, Hanlar Bölgesi ve çarşılar… Bizler de ilk günden beri çarşılarımızdaki faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Uzun yılların beklentisi çözüme kavuşuyor
Tahtakale’nin çarşının önemli bir bölgesi olduğunu belirten Başkan Altepe, “Tahtakale bölgesinde Büyükşehir Belediyesi olarak caddenin ıslahı ile ilgili çalışıyoruz. Şu anda Atatürk Caddesi’nden Tahtakale’ye giden Tahtakale Caddesi’nde komple bir çalışma var. Burada uzun yıllardır bekleyen tadilat ve düzenlemelerle restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı” diye konuştu.
Başkan Altepe, bölgedeki tüm işyerlerinin zemininden çatısına, cephesinden çevre aydınlatmasına kadar yenilendiğini hatırlatarak, “Yapılan bu düzenlemelerle birlikte Tahtakale yeni bir çehreye bürünüyor. Çalışmalar hızla sürüyor. Şu anda görüldüğü gibi bir yandan çatılar elden geçiyor, diğer taraftan cepheler yapılıyor. Daha sonra tabela düzenlemeleri ve ışıklandırmaları da yapılınca bölge daha kaliteli bir çarşı haline gelecek” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, eksiklerinin bir bir giderilmesinin ardından Tahtakale’nin daha güzel ve modern bir görünüme kavuşacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 04.08.2017 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<