Türk Dünyası Kocayayla'da Buluşuyor

18 Temmuz 2017 Salı 10:09 2017-07-18 10:12:30
Türk Dünyası Kocayayla'da Buluşuyor

 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlendiği Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği 22-23 Temmuz tarihlerinde Keles Kocayayla’da yapılacak. Şenliğe Türk devletleri ve akraba topluluklarını temsilen 23 ülkeden 215 sporcu, 50 kültür temsilcisi, 236 soydaş sivil toplum kurumu yöneticileri katılacak. Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan bozkırlarında, Türkistan coğrafyasında yüzyıllardır oynanan ata sporları, 23 ülkeden 500 sporcu ile Bursa’da şölen havasında sergilenecek.

banner380
Orta Asya Türk Devletleri ve akraba toplulukları ile yoğunlaşan kültürel ilişkiler ve sosyal medya aracılığıyla yeniden güncelleşen ata sporları, toplumun her kesiminde büyük ilgi uyandırıyor. Bursa ve çevresi dahil olmak üzere Türkiye’deki Yörük-Türkmen Dernek ve federasyon temsilcilerinin de katılacağı şenlikte çeşitli oyunlar oynanacak. Ünlü dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbek ile Kerküklü ses sanatçıları Ahmet Tuzlu ve Osman Avcı Bursalılarla buluşacak.
Şenlik süresince Kırgız, Kazak, Kafkas halk danslarından ve aşıkların atışmalarından örnekler sunulacak. Uludağ’ın eteğindeki tarihi Kocayayla’da Kazak, Kırgız, Uygur, Özbek, Türkmen, Tatar, Nogay gibi akraba topluluklarının kültürel lezzetleri ve giysileri de sergilenecek. El sanatları uygulamalı olarak gösterilecek. Arasta Çarşısı’nda ise, geleneksel el sanatları ürünlerinin satışı yapılacak. Göktürk alfabesi dersleri verilecek. Şenliğe Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Moğalistan, RF. Altay Özerk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırım, Afganistan, Çin/Doğu Türkistan-Uygur Özerk Bölgesi, RF.Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, Tataristan, KKTC, Gürcistan (Karakalpaklar), Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Irak Türkmeneli, Suriye Bayır-Bucak, Romanya, Macaristan, Pakistan ve Türkiye’den ekipler katılacak.
Şenliğe iştirak etmek isteyenler için 22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde Merinos AKKM güney kapısı önünden Keles/Kocayayla’ya 09:30, 11:30, 13.30 ve 15.30 saatlerinde ücretsiz araçlar kaldırılacak. Dönüş için ise Keles Kocayayla’dan Merinos’a 15:00, 17:00, 19:00 ve 22.00 saatlerinde araçlar kaldırılacak. Aynı tarih ve saatlerde Harmancık, Büyükorhan, Orhaneli ve Keles ilçe belediye binaları önünden de araç kaldırılacak.

Son Güncelleme: 18.07.2017 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<