Türkiye'nin ilk yerli RES'i Bursa'da

13 Ağustos 2017 Pazar 11:40 2017-08-13 12:06:45
Türkiye'nin ilk yerli RES'i Bursa'da

Türk Northel firması tarafından özel olarak üretilen Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk rüzgar gülleri, Bursa'da kurulan santrale monte edildi.

Mudanya’nın Aydınpınar bölgesindeki Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, katma değeri yüksek birçok inovatif çalışmanın ardından yenilenebilir enerji alanına da yoğunlaşarak Bursa’yı geleceğe hazırladıklarını söyledi.

banner380

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin isteğiyle yüzde 100 yerli kaynaklarla üretilen ve TSE ile uluslararası akredite kuruluşlarınca onaylanan Türkiye’nin ilk rüzgar güllerini inceledi. Aydınpınar’daki RES alanında yapılan incelemede Türk mühendisleri ve fabrikaları tarafından imal edilen rüzgar gülleri hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Altepe, yenilenebilir enerji konusuna büyük önem verdiklerini söyledi. Bir yandan Hidro Elektrik Santrali’yle (HES) akan suyu diğer yandan Güneş Enerjisi Santrali’yle (GES) güneş ışınlarını değerlendirdiklerini belirten Başkan Altepe, RES’lerle de esen rüzgarı enerjiye dönüştüreceklerini ifade etti.

Başkan Altepe, Türkiye’de yenilenebilir enerjide yerli olmanın yolunu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin açtığını vurguladı. Raylı sistemlerde ülkenin ilk yerli üretimine vesile olduklarını, aynı stratejiyi elektrikli araçlar, çevre üretimleri ve uçak imalatında da izlediklerini kaydeden Başkan Altepe, rüzgar güllerinde ilk yerli üretimin yine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vasıtasıyla yapıldığını söyledi. Türkiye’nin tepeden tırnağa Türk ilk rüzgar gülünün Northel firması tarafından Bursa için üretildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Bu rüzgar güllerindeki teknoloji de yazılım da kalıplar da kanatlar da döküm aksamı da hepsi yerli. Döküm aksamı Bursa’daki İğrek Makine, güç elektroniği Aselsan tarafından yapıldı. Yine alternatörü, mühendisliği de bizden. Northel firmasıyla birlikte tüm organizasyon tamamlandı ve Türkiye’nin yüzde 100 Türk ilk rüzgar gülleri imal edilmiş oldu” dedi.

Başkan Altepe, Bursa için üretilen rüzgar güllerinin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının testlerinden başarıyla geçerek onay aldığını vurguladı. Türk sanayisi için büyük bir hamleye vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, “Diğer birçok alanda olduğu gibi yenilenebilir enerjide de ilk ürün Bursa’dan gerçekleşmiş oldu. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu bir örnek olur” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.08.2017 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<