banner359

UEDAŞ’tan Leyleklere Özel Yuva

27 Ağustos 2015 Perşembe 10:04
UEDAŞ’tan Leyleklere Özel Yuva
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, elektrik tellerini mesken tutan göçmen kuşların güzergahlarında bulunan elektrik hatlarını yalıtkan malzeme ile kaplayarak kuş çarpılmalarını önemli oranda önledi. Aynı zamanda direk ve trafoların üzerine Leylek Yuva Platformları kurarak sevimli misafirlerine ev sahipliği yapan firma, aynı zamanda kuş kazaları sonucu oluşan elektrik kesintilerini de azalttı.
Sosyal sorumlulukların bilicinde olduğu kadar doğaya sevgi ve saygısından da taviz vermeyen UEDAŞ, çalışmalarını da bu bilinçle sürdürüyor. Uludağ Elektrik Dağıtım Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Her yıl elektrik çarpması sonucu sayıları giderek azalan leylek neslinin korunması için, hizmet bölgemizdeki elektrik tellerine yalıtım yaparak leyleklerin göç güzergahları üzerinde bulunan elektrik direklerine özel yuvalar monte ediyoruz. Sevimli misafirlerimizi korumak amacıyla yapılan bu özel yuvalar sayesinde çarpılmadan kaynaklı kuş ölümlerini de önemli ölçüde önledik.” denildi.
Açıklamada; “Yapılan çalışmalarda öncelikle göç güzergahı olan Manyas, Karaoğlan, Ayazköy, Uluabat, Yenikaraağaç, Yamanlı, Eceabat, Yenişehir gibi yerlerde bulunan elektrik direklerine platform yuvalar yerleştirdik. Ayrıca orta gerilim ve alçak gerilim tellerinin yuvaya yakın bölümleri izole edilerek, direk başlarına iletkenliği önleyici askı izolatörler geçirilerek leyleklerin elektrik tellerine çarparak akıma kapılmalarını önlüyoruz. Yenilenmeyen şebekelerde ise göç esnasında leyleklerin zarar görmemesi için elektrikler belli bir müddet kesiliyor. Yeni yapılan tüm yatırımlarımızda da canlıların yaşamına saygı duyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<