banner359

Uludağ Üniversitesi Rektörü'nden tepki çeken karar!

01 Ekim 2015 Perşembe 15:50 2015-10-01 15:55:50
Uludağ Üniversitesi Rektörü'nden tepki çeken karar!

 Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın, Nilüfer Belediyesi'nin öğrencilere ücretsiz çorba uygulamasını engellemesi tepkilere sebep oldu. Öğrenciler change.org'dan Rektör Ulcay'a karşı imza kampanyası başlatırken, "Rektör elini midemden çek! Paramız cebimizde kalsın" açıklamasını yaptılar.

Nilüfer Belediyesi'nin, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine dağıttığı ücretsiz çorba ve kahvaltılık desteğine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'dan yasak geldi. 
Üniversite öğrencileri kendileri için oldukça önemli ve anlamlı olan bu desteğin yasaklanmasına anlam veremezken, Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay'a sosyal medyadan sert tepki gösterdiler.

change.org'dan Rektör Ulcay'ın aldığı kararın sona erdirilmesi için imza kampanyası başlatan öğrenciler, "Rektör elini midemden çek, paramız cebimizde kalsın!" ifadelerini kullandılar.






Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kampanya düzenleyen öğrencilere sosyal medya üzerinden yanıt vererek şöyle dedi:
"Üniversite içinde bu hizmetimizin verilmesi daha doğru olmasına rağmen bunu yapamadığımız için siz öğrencilerimiz adına üzülüyorum. Ama bu günler de geçecek ve yine bir gün Nilüfer Belediyesi kendi sınırlarında bulunan Uludağ Üniversitesi içinde öğrencilere sıcak çorba ikram edecektir" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri, "Rektörlük, üniversitedeki bu tür faaliyetleri vakıf çatısı altında yürütmeyi istiyor. Ramazan ayında iftar vermek isteyenler de vakfa yardım yaptı. Bu yardımlar ile öğrencilere yemekhanede iftar verildi. Aynı uygulama çorba için de istendi" diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.10.2015 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<