banner359

Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nin açılışını Erdoğan yapacak

22 Eylül 2016 Perşembe 12:15
Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nin açılışını Erdoğan yapacak
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 5 kıtadan çok sayıda öğrencinin okuyacağı Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını söyledi.
Bu yıl 5 kıtadan 80 yabancı öğrenci ile birlikte toplam 168 öğrencinin eğitim gördüğü okulda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Adını, Avrupa kapılarını Osmanlı’ya açan, İslam’ın Avrupa’da yayılmasını sağlayan Sultan Murad Hüdavendigar Han hazretlerinden alan bu lise, sahip olduğumuz kültürümüzün 5 kıtaya yayılmasına öncülük edecek önemli bir merkez olacak” dedi.
Tarih dersinin anlatıldığı bir sınıfta, okula İsmini veren Murad Hüdavendigar Han’ın hayatı ile ilgili bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, iki yıl gibi kısa sürede tamamlanarak eğitime kazandırılan okulun Osmangazi Belediyesi’nin eğitime yaptığı en ciddi yatırım olduğunu ifade ederek, "Arsa temininden inşaat ve çevre düzenlemesine kadar her şeyiyle üstlenip yaptığımız lisemiz gerek mimarisi, gerekse öğrencilere sunduğu imkanlar yönünden çok ciddi bir fark oluşturuyor. Burada fonksiyonel yapısıyla ciddi bir eğitim kurumu ortaya çıktı. Bu okul, aslında bizim kültürümüzü yansıtacak. Murad Hüdavendigar’ın adının Bursa’dan çıkıp Balkanlar’a yayılmasıyla, Türk kültürünün 3 kıtaya değil, bu defa 5 kıtaya yansıması bu okulla sağlanacak. Burada uluslararası kalitede eğitim verilecek. Pazartesiden itibaren 52 farklı ülkeden öğrencilerimiz gelecek. Türkiye’nin Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar ve dünyanın bir çok ülkesiyle ilişkilerinin eğitim alanında da sürdürülmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.
Mustafa Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birinci katta sınıflar, ikinci katta yatakhane, üçüncü katta spor salonu, fuaye alanları, mescit ve yemekhane bulunuyor. Güzel bir kompleks, güzel bir eğitim tesisi oldu. Bahçesiyle, çevresiyle buraya gelen öğrencilere moral veren, onları motive eden bir okul oldu. Teog puanlarına göre öğrenciler alındı. Türkiye’nin her yerinden öğrenciler buraya geldi. Buradaki öğretmenlerimizin ve alt yapının çok sağlam olması gerekiyor. Okulun açılışına cumhurbaşkanımızı davet ettik. İnşallah okulun adına yakışır bir açılış yapmış olacağız. Buradan yetişecek öğrencilerimizin ülkemize, milletimize, insanlığa güzel hizmetler sunmasını istiyoruz. Açılış için kesin bir tarih yok".

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<